• 24

Da li će Crvena zvezda uskoro dobiti novu himnu?

Ljubivoje Ršumović ima zanimljivu ideju

  • 24

Veliki srpski pesnik Ljubovoje Ršumović gostovao je Zvezda TV i tom prilikom je govorio o svojoj ljubavi prema crveno-beloj boji!

Pisac stihova ''Sve što smo želeli, sve što smo hteli, to su nam dali crveno-beli'', što je inače i himna Zvezde, istakoa je da bi u skorije vreme mogao da napiše novu ili čak redizajnira staru.

Podsetimo, Ršumović je napisao stihove, a pesmu je je komponovao Sanja Ilić sedamdesetih godina prošlog veka. Prvo izvođenje na stadionu Crvene zvezde pred 80 hiljada ljudi bilo je ispraćeno nezapamćenim aplauzom i ovacijama.

- Za mene je veliki uspeh bio što su upravo moji stihovi postali himna Crvene zvezde jer sam tada bio i u upravi kluba. Voleo bih i da ponovo uradim himnu, tačnije da redizajniramo postojeću. Želeo bih da je osavremenim u ritmu, ali nije problem ni da se napravi nova himna. Podržao bih i da je uradi nova generacija muzičkih stvaralaca. U mojoj mladosti svake godine se u martu mesecu pravila velika priredba na kojoj su se dodeljivale nagrade, a reditelji Đorđević, Šotra, Ivan Bekjarev i ja smo pravili scenarija i režirali taj događaj. To je bilo vreme kad su i Zvezdine zvezde počele da se pojavaljuju i uvažavaju. Drago mi je što je naš stadion poneo ime prve Zvezdine zvezde Rajka Mitića.

Nije Ršumović tek tako pomenuo ime čuvenog Rajka, jer je baš on osvojio njegovo srce i usadio mu ljubav prema Zvezdi.

- Za Zvezdu znam 70 godina. Kada sam imao 11 godina otac je doneo list „Borbu“ u kojem se pominjalo ime Rajka Mitića i Crvene zvezde. Nekako mi je on nešto više značio nego neka druga imena. Mi smo imali u mom selu fudbalske timove, igrali smo protiv ostalih seoskih ekipa. Uvek smo u tim mečevima davali sebi imena Zvezdinih igrača, a ja sam naravno bio upravo Rajko Mitić. Tako se rodila ljubav prema Crvenoj zvezdi i još uvek nije prestala.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • svakom loncu poklopac!

    Ja sam napisao pesmu , nije za himnu ali je da se peva bar 5x za 90min, kako da je dostavim navijacima(upravi) ? Odg ovde

  • Дејан Младеновић

    Да досада им се химна звала:"друже тито ми ти се кунемо" а шта је назив следеће.. ако се по јутру дан познаје..

  • Red Army

    Vala bas. Smesna nam je ova o borovima i jelama.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima