≫ 

Hrvati preokretom overili kartu za Evropsko, Holandija kiksnula protiv Severne Irske!

Veliki preokret Hrvata, Nemci silni, Holanđani razočarali

  • 15
Croatia Slovakia Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske pobedili su Slovačku sa 3:1 u meču devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi E i preokretom potvrdili plasman na to takmičenje.

Hrvati posle trijumfa nad Slovacima na Rujevcii imaju 17 bodova i ostaju nedostižni i za Mađare i za Velšane, dok su Slovačkoj značajno umanjili nade da se može naći na smotri najboljih evropskih nacionalnih timova.

U pozorišnoj atmosferi stadiona u Rijeci, Slovaci su se nešto bolje snašli i uprkos inicijativi Vatrenih uspeli da povedu u 32. minutu. Stanislav Lobotka je odlično prošao po levoj strani, centrirao do prve stative gde je bio Robert Boženik koji je nogom samo skrenuo loptu ka maloj mreži gola Dominika Livakovića.

Croatia Slovakia Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, ali je gol Hrvatske visio u vazduhu. Slovačka je imala šansu i na isteku prvog dela igre kada je nezgodno pod prečku iskosa šutirao strelac jedinog gola za goste, ali je Livaković bio siguran.

Nasatavak meča je u potpunosti pripao aktuelnim finalistima Svetskog prvenstva. Nikola Vlašić je u 56. minutu na sredini pokupio loptu koju su rivali olako izgubili, povukao je do dvadesetak metara ispred gola odakle je ciljao precizno po zemlji i savladao Martina Dubravku.

Hrvati su nakon toga navalili svim silama na gol Slovaka i samo četiri minuta kasnije špic Dinama Bruno Petković je posle kornera bio najviši u skoku i dodavanje Luke Modrića je krunisao pogotkom za 2:1.

Germany Belarus Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Slovačka u 66. minutu ostaje sa igračem manje jer je Robert Mak zbog nepotrebnog povlačenja dobio drugi žuti karton i ubrzo je zapečaćena sudbina gostujućeg tima.

Barišić je u 74. minutu krenuo u napad, pustio loptu pa protrčao po krilu pored svog čuvara i onda poslao povratnu na desetak metara gde je Ivan Perišić atraktivnim uklizavanjem postavio konačan rezultat i overio plasman Vatrenih na Euro 2020.

Nemci su bez ikakvih problema izašli na kraj sa Belorusima u grupi C 4:0 i tako zamenili na prvom mestu te grupe ekipu Holandije koja je odigrala nerešeno sa Severnom Irskom 0:0. Golove za Nemce postigli su Ginter u 41, Gorecka u 49. i Kros u 55, odnosno 83. minutu.

Israel Poland Euro 2020 Soccer Ariel Schalit

Nemačka sada ima 18 bodova, Holandija 16, a Severna Irska 13 na trećem mestu. Poljaci su bili bolji od Izraelaca sa 2:1 kao gosti zahvaljujući golovima Krihovijaka iz 4. i Pjonteka iz 54. minuta. Utešni pogodak za Izraelce je delo Munasa Dabura u 88. minutu meča.

Učešće na Evropskom prvenstvu potvrdili su i Austrijanci pobedom nad Severnom Makedonijom 2:0 kod kuće. Alaba i Lajner su bili strelci u sedmom i 48. minutu što je bilo dovoljno da Austrija dođe do 19. boda i overi drugo mesto iza Poljske (22) u grupi G.

Video: Tedić postavio konačan rezultat Srbija - Estonija 6:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sikiriki

    16. novembar 2019 | 23:05

    Igraju. Šta drugo čovek da kaže. Nije mi ni drago ni krivo ali priznajem da su klasa.

  • @ Kiki

    17. novembar 2019 | 08:07

    Bravo momci, bravo za borbenost. Tako se bori za svoju zemlju. Na terenu a ne na splavovima. Bog vam pomogao da budete prvaci sveta.

  • Aca BJ

    16. novembar 2019 | 23:15

    Svaka čast, al' šešir drugi. Mislim da se to ni Špancima ni ostalim velikim fudbalskim nacijama neće svideti. Nas ne vredi komentarisati, sve sam lopovluk i politika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA