≫ 

Vreme je da se menja istorija: Zašto je pobeda Srbije nad Ukrajinom važna, čak i ako ne odemo na EP?

Taj negativni skor i te kako ''bode oči''

  • 36

Možda pobeda fudbalske reprezentacije Srbije protiv Ukrajine (15.00, Nova S) neće doneti Orloivima plasman na Evropsko prvenstvo, ali definitivno hoće ''baciti drugu sliku'' na statistiku međusobnih mečeva ova dva tima!

Statistiku koja je debelo na strani Ukrajinaca - svih šest mečeva i svih šest pobeda, poslednja ona ubedljiva u Lavovu od 5:0!

To je, ujedno, bio i jedini zvaničan meč ova dva nacionalna tima, dok je Srbija (svojevremeno Jugoslavija i Srbija i Crna Gora) dala samo jedan gol na tih šest susreta. Bilo je to 2005. godine na Memorijalu ''Valerij Lobanovksi.''

Ukrajnici su dobili sa 2:1 , a strelac jedinog gola za naš tim bio je Mateja Kežman u 90. minutu. Prethodno je 2002. bilo 2:0 za Ukrajinu, a identični rezultatom su slavili i 2008. godine.

Ukrajina je i na turniru na Kipru 2009. pobedila Srbiju sa 1:0, a onda i u onom prijateljskom meču 2016. godine. I tada je bilo 2:0 za našeg današnjeg rivala.

- I taj podatak da ih nismo pobedili može i treba da nas motiviše. Mislim da nam neće nedostajati motiv i želja da se momci pokažu u najboljem svetlu. Sve će uraditi da ostvare dobar rezultat. Kada se radi o Ukrajini oni imaju fantastičnu disciplinu , ozbiljna su ekipa - rekao je selektor Ljubiša Tumbaković na konferenciji za medije.

Što se tiče naredne utakmice na Marakani, orlovima je potrebna pobeda kako bi ostali u igri za plasman na EP. Za to im je potrebno i da Portugalija ne savlada Luksemburg u gostima.

Orovi bi u identičnom sastavu kao protiv Luksemburga trebalo da se pojave protiv Ukrajinaca. Dakle, na golu će biti Dmitrović, u odbrani Milenković, Maksimović, Kolarov i Mladenović, vezisti su Milivojević, Maksimović, Milinković-Savić, Ljajić, Tadić i u napadu Mitrović.

Karata još ima, OVDE možete pogledati i cene, a iz FSS napominju da navijači ne smeju da zaborave da je Srbija pod uslovnom kaznom UEFA. Opširnije pogledajte >>> OVDE.

>>> Srbija danas (15.00) utakmicom s Ukrajinom završava kvalifikacije za EP, a da bi se kroz njih našla na EP potrebno je čudo: da Orlovi pobede, a da Portugal ne savlada Luksemburg. A kvota na keca na Marakani je 1,90, dok je dvojka 4,10, a iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Ukrajina.

Video: Tedić postavio konačan rezultat Srbija - Estonija 6:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    17. novembar 2019 | 09:05

    2 na Ukrajinu ljudi 4,00 Kvota🔥🔥🔥

  • Keli

    17. novembar 2019 | 09:13

    Kakva televizija sto prenosi takva i reprezentacija... neveovatno da 30% Srbije nem taj Tv i prenosi se tekma. Strasno

  • Kox

    17. novembar 2019 | 09:59

    Kakvi orlovi,to su pilići!Čast pojedincima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA