≫ 

Srbija bila na Euru 23 minuta: Ukrajina i Portugalija nam ugasili nadu, baraž jedini put do EP!

Protiv Norveške u martu meč istine, odbrana ponovo slabiji deo tima

reprezentacija srbije Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Ukrajinom 2:2 (1:1) u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a tamo su se iz grupe B, uz našeg današnjeg rivala, plasirali Portugalci nakon pobede od 2:0 u Luksemburgu.

Dakle, Srbija je grupu završila na trećem mestu, iza Ronalda i družine, i Ukrajinaca, ali uprkos neuspehu i dalje ima šansu za plasman na Euro kroz baraž Lige Nacija.

Prvi rival Srbije u plej-ofu Lige Nacija, u martu, biće Norveška, a u finalu možemo na Škotsku - Rumuniju/Izrael/Bugarsku.

Sreća u nesreći je da smo i dalje "u igri", i to je najvažnija konstatacija posle još jednog kvalifikacionog ciklusa u kojem se nismo proslavili. Do marta, Tumbaković i njegovi saradnici, zajedno sa igračima, moraće daleko bolje ako žele da vide Euro posle 20 godina- naročito će morati da se pozabave defanzivom koja je, najblaže rečeno zabrinjavajuća.

Dva gola primili smo od Luksemburga, još toliko od Ukrajine, ukupno u kvalifikacijama čak 17 po čemu smo među najlošijima u kvalifikacijama.

aleksandar mitrovic Foto: MN Press
aleksandar mitrovic Foto: MN Press

Strelci za naš tim bili su igrači koji su "srce i duša" ovog tima: Mitrović i Tadić. Bukvalno sve napadački konkretno danas stiglo je od naših najboljih igrača u kvalifikacijama, ali i na ovom meču.

Tadić je već u 8. minutu izborio penal (pogodio Ukrajinca u ruku), i sigurno ga realizovao, a u 56. minutu je servirao savršenu loptu Mitroviću na peterac, a ovaj pogodio za novo vođstvo i nadu...

Istu nam je oduzeo Ronaldo u samoj završnici meča Luksemburg - Portugalija, pogodio je za 2:0 i tako nam raspršio nade da možemo i direktno do Eura, na kom smo, nakon našeg gola i sve dok Portugal nije dao prvi gol, bili 23 minuta.

fudbaleri Srbije Foto: MN Press

Podsetimo, da smo mi pobedili, a Portugalija nije, mi bismo, uz Ukrajinu, išli na završni turnir.

Ovako, pogodak Portugalaca kao da je još više destabilisao naš tim u finišu. Povukli su se gotovo "u krilo" Rajkoviću naši reprezentativci i za to bili kažnjeni u 93. minutu preko Besjedina.

I ta poslednja defanzivna postavka Srbije kod poslednjeg napada Ukrajine je "slika i prilika" nesigurnosti i trenutnih slabosti Tumbakovićevih izabranika. U grču, sklupčani gotovo u peterac, statični poput kegla, pogledom su pratili kako Ukrajinci kreiraju akciju, bez bloka, bez starta na loptu.

Besjedin je to značali kaznio i pogodio za 2:2, i nezadovoljstvo pre svih igrača, ali i malobrojnih navijača, njih blizu 5.000, koji su se u nedelju obreli na našem najvećem stadionu.

predrag rajković Foto: MN Press

SRBIJA - UKRAJINA 2:2 (1:1)

(Tadić 8.p, Mitrović 56 - Jaremčuk 34, Besjedin 90+3)

SRBIJA: Rajković - Milenković, Nik. Maksimović, Kolarov, Rodić - Gudelj, Nem. Maksimović (od 77. Milivojević) - Tadić, Lajić (od 69. Gaćinović), Radonjić (od 82. Milinković Savić) - Mitrović.

UKRAJINA: Pjatov - Karavajev, Krivcov, Matvijenko, Mukolenko - Sidorčuk - Cigankov (od 77. Besedin), Kovalenko (od 77. Šepelijev), Malinovski (od 88. Šakov), Jarmolenko - Jaremčuk.

aleksandar mitrović Foto: MN Press
fudbaleri ukrajine Foto: MN Press
nemanja radonjic Foto: MN Press
adem ljajić Foto: MN Press

Kvalifikacije, grupa B:

Srbija - Ukrajina 2:2

(Tadić 8.p, Mitrović 56 - Jaremčuk 34)

Luksemburg - Portugalija 0:2

(Fernandes 39, Ronaldo 89)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA