≫ 

Evo kako Srbija može do plasmana na Euro posle neuspeha u kvalifikacijama!

Fudbaleri Srbije imaju još jednu priliku da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020.

  • 19
reprezentacija srbije Foto: MN Press

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa selekcijom Ukrajine 2:2 u poslednjem meču kvalifikacija i nisu uspeli da se plasiraju na Euro 2020. jer je Portugalija svakako pobedila Luksemburg sa 2:0 i ostavila nas na trećem mestu grupe

I da nisu pobedili Portugalci, mi opet ne bismo išli, jer smo remizirali, a trebala nam je pobeda.

Ipak, naši "Orlovi" imaju i drugu šansu da se posle 20 godina nađu na kontinentalnom šampionatu.

To će moći da urade preko Lige nacija. U C ligi najmlađeg takmičenja UEFA, pobednici grupa su bili Srbija, Norveška, Škotska i Finska, koja je već prošla na Euro preko kvalifikacija, pa će umesto nje ići druga ekipa koja bude izvučena žrebom, a u konkurenciji su Rumunija, Bugarska i Izrael.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Te četiri ekipe Srbija, Norveška, Škotska i ta četvrta ekipa, koja će biti izvučena, odlučivaće o tome kome će pripasti jedna viza za Euro 2020.

Pošto igraju prvi protiv četvrtog, a drugi protiv trećeg na osnovu broja bodova u Ligi nacija, polufinalni parovi bi bili Norveška - Srbija i Škotska - Bugarska/Izrael/Rumunija.

Odlučuje jedan meč (u periodu između 26. i 28. marta 2020), a domaćini su bolje rangirani, pa bi se igralo u Oslu i Glazgovu. Domaćin finalnog susreta (između 29. i 31. marta, takođe jedan meč) biće odlučen žrebom.

Video: Tedić postavio konačan rezultat Srbija - Estonija 6:0

PAROVI

POLUFINALE

26. i 28 marta 2020.

Norveška - Srbija

Škotska - Bugarska/Izrael/Rumunija

FINALE

29. ili 31. marta 2020.

Nor/Srb - Ško/Bugarska, Izrael/Rumunija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • leleleku

    17. novembar 2019 | 17:11

    Dok je Tumbe i ovog lopovsko-manipulatorskog FSS - nema nama ni EP ni SP.... od kad su poceli Tole, Bjekovici, Terzici, Kokeze i ostali strucnjaci da selektuju tim i guraju koga oni ekspertski misle da treba, nema nama srece.... #nismoćoravi

  • Erak

    17. novembar 2019 | 17:18

    A ako ni tu ne prođemo, onda igramo sa četvrtoplasiranim iz grupe F, ali samo ako je taj primio neparan broj golova. Ako je primio paran broj golova, a gol razlika je -7 ili više, onda odlučuje međusobni skor između nas i četvrtoplasiranog iz grupe F, računajući samo one utakmice u kojima se izvelo deset ili više kornera.

  • Ha

    17. novembar 2019 | 17:17

    Srbija moze na Euro jedino ako protivnici ne dodju na utakmicu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA