≫ 

Tadić razočaran ishodom kvalifikacija, ali ne očajava: Bićemo pravi kad bude najbitnije!

Naš najbolji igrač veruje u saigrače pred martovske okršaje u baražu za Euro

  • 5
dušan tadić

Foto: Telegraf.rs

Srbija nije uspela do Eura iz kvalifikacija, ali imaće popravni u martu kada joj sledi "biti ili ne biti" meč sa Norvežanima, prvi od nova dva kvalifikaciona, za plasman na završni turnir. 

Srpski fudbaleri su bili akteri još jednog razočaravajućeg ishoda, primili su gol u 93. minutu protiv Ukrajine za 2:2, ali je Dušan Tadić daleko zadovoljniji određenim stvarima nego nakon meča sa Luksemburgom.

- Bilo je dobrih stvari, zaslužili smo da pobedimo, šteta što smo primili taj nesrećan gol - rekao je naš najbolji igrač posle utakmice.

Da li si zadovoljniji nego posle Luksemburga?

- Jesam, igrali smo protiv ozbiljnije reprezentacije i mislim da nismo imali puno padova, bilo je dosta dobrih stvari. Naravno, tu je uvek dosta detalja da se isprave, ali eto, mislim da je ovo dobar zamajac za dalje i nadamo se da ćemo se što bolje pripremiti za mart.

dusan tadic

Foto: MN Press

Ocena kvalifikacija, očekivalo se više?

- Jeste, naravno da smo očekivali da idemo dalje. Razočarenje je jer smo očekivali da budemo u prve dve ekipe. Znali smo da će da bude borba između Portugalije, Ukrajine i nas... Eto, što se toga tiče razočarenje je, ali moramo da se okrenemo dalje i da probamo da se plasiramo da dugo željeno Evropsko prvenstvo.

Norveška je naredni rival, prvi od dva u baražu?

- Dosta dobra ekipa, kvalitetni pojedinci, 30-40 posto bolje igraju kod kuće. Biće jako teško, pogotovo zato što je jedna utakmica, ali dobro... Moramo da se pripremimo što je bolje moguće, do najsitnijih detalja da ih analiziramo i da probamo da iskoristimo neke njihove mane.

reprezentacija srbije

Foto: MN Press

Ceo ciklus, dakle, staje u tu jednu utakmicu?

- Jeste, tako je, ali dobro, šta ćemo, mora tako, moramo da budemo pravi kad je najbitnije.

Sjajna saradnja sa Mitrovićem je ono po čemu ćemo pamtiti ove kvalifikacije, čak ti je i penal propustio iako "juri" nacionalni rekord po broju golova. Kasnije si mu "namestio" gol.

- Dobro, on zna da ja uvek hoću da mu "namestim" gol, da je i meni želja da on bude najbolji strelac Srbije ikada, Eto, to će biti i naša zasluga, on zna. On je ubojit napadač i uvek pokušavamo da iskoristimo njegove kvalitete.

Utisak je da je i ovog puta napad i vezni red bio na visokom nivou, ali ne i odbrana?

- Napad kreće od odbrane i odbrana kreće od napada. Moramo svi da snosimo odgovornost, da svi radimo više za ekipu, to je svačija odgovornost. Nije odbrana samo odbrambena četvorka. I mi napred moramo da pripomognemo. Kao i u napadu, kad oni dobro grade igru otpozadi, olakšaju nama da dođemo u opasne istuacije. Jedno bez drugog ne može. Najbitnije je da sradimo sve zajedno kao ekipa, da zajedno napadamo i zajedno se branimo.

Kvalifikacije, grupa B:

Srbija - Ukrajina 2:2

(Tadić 8.p, Mitrović 56 - Jaremčuk 34)

Luksemburg - Portugalija 0:2

(Fernandes 39, Ronaldo 89)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(M.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA