Primili smo gol kroz pet nogu, sreća nam je okrenula leđa: Maksimović optimista pred baraž

Šteta za gol u poslednjem minutu, kaže Maksimović

  • 10

Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović zadovoljan je što ekipa pokazuje napredak u igri, uprkos remiju sa Ukrajinom u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Orlovi su odigrali 2:2 sa Ukrajincima, ali su imali pobedu do 93. minuta kada je Besjedin uz mnogo sreće pogodio mrežu Srbije za remi 2:2 i time ostavio Srbiju na 14 bodova na kraju kvalifikacija.

- Šteta je što smo primili taj poslednji gol iz šuta koji je prošao kroz pet nogu, ali mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Iz dva njihova šuta smo primili dva gola i možda raduje činjenica da se vidi poboljšanje u igri i da smo spremni za baraž - rekao je Maksimović posle meča.

Video: Dušan Tadić sumirao utiske posle remija sa Ukrajinom

Ekipi je po njegovom mišljenju falilo i sreće...

- Nekad nedostaje i ta sportska sreća koja nam je danas okrenula leđa. Ali bolje danas nego u baražu. Ovakvi golovi se dešavaju u fudbalu kada lopta hoće da uđe, ali mislim da smo pokazali veliki pomak u poslednja tri dana i da idemo u pravom smeru.

Srbija se sada okreće baražu Lige nacija koji našu reprezentaciju čeka marta naredne godine. Rival Srbije je Norveška.

- Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, na prošlom okupljanju su igrali protiv Španaca i imali su svoje šanse, biće teško na njihovom terenu. Međutim, mislim da polako prihvatamo šta nam je selektor tražio od nas, da imamo šansi iako igramo na tom terenu, znamo njihove vrline i mane i trudićemo se da to iskoristimo - kaže Maksimović.

Video: Rajković utučen posle poraza od Ukrajine

Selektor Ljubiša Tumbaković je od leta do sada isprobao veliki broj igrača i već sada bi trebalo da formira kostur za naredna okupljanja.

- Imamo 25 igrača koji mogu da igraju u svakom trenutku, najbitnije je ko god da je na terenu da pruži maksimum za ekipu. Danas smo imali promena, ali smo svi dali maksimum i odigrali dobru utakmicu... Novi selektor, imao je tek treće okupljanje, mora da vidi sve igrače, a kad će ako ne u ovim utakmicama kad smo maltene već izgubili šansu. On najbolje zna na koga može da računa u martu i ko će dobiti priliku - istakao je Maksimović.

Video: Ovako su srpski navijači odreagovali na intoniranje himne Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😡😡😡

    17. novembar 2019 | 18:53

    Nije vam sreća okrenula ledja,nego nemate pojima

  • Dexxx

    17. novembar 2019 | 18:16

    Pitam se da li cemo ikada da se uigramo, jesmo li jednom odigrali dve utakmice za redom u istom sastavu?

  • febo

    17. novembar 2019 | 18:30

    Kako da samo vas nece sreca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA