≫ 

Nikola Milenković optimista pred baraž: Sve smo bolji i bolji, ipak je ovo proces

Kvalitet je tu, treba ga samo lepo upakovati, sumira defanzivac Fiorentine vrline i mane Srbije

  • 4

Odbrana je i u meču sa Ukrajinom bila slabiji deo reprezentacije Srbije, dotukli su nas gosti golom u 93. minutu za 2:2, a selektoru Tumbakoviću ostaje izazov da poradi na defanzivi inače nam se ne piše dobro u martovskom baražu sa Norvežanima.

Deo labilne odbrane bio je i Nikola Milenković, koji se, kako kaže, još uklapa u zamisli selektora i da "sve to" ide nabolje, iako trenutno nedostaje rezultat.

- Odigrali smo veoma dobru utakmicu, video se napredak u igri. Danas smo delovali mnogo više kao ekipa, stvarali smo dosta šansi. Sa druge strane, Ukrajina je bila prva, znamo o kakvoj se ekipi radi. Imali smo dva puta vođstvo i šteta što nismo uspeli da pobedimo - ono što smo svi žleli i težili tome. Opet moram reći da smo odigrali veoma dobru utakmicu, a nedostajalo ono najbitnije - rezultat.

Šta je to što nedostaje ekipi u ovom trenutku?

- Rezultat. Bukvalno, da smo samo izdržali 15 sekundi... Ovo je, kao što kaže selektor, proces, i ne može sve preko noći. Tako da, mislim, treba nam vremena, i kako budu utakmcie odmicale, ova ekipa će biti sve bolja.

fudbaleri Srbije Foto: MN Press

Da li ste pratili rezultat utakmice Luksemburg - Portugalija?

- Znali smo na poluvremenu, ali smo isto tako znali i da ako mi ne dobijemo, od svega nema ništa. Primarni cilj je bio da mi dobijemo. Sa tom ambicijom smo i ušli, da pobedimo. Milsim da smo svi dali maksimum, svi smo žarko želeli pobedu i šteta što nije došla, ali ostaje pozitivan utisak naše igre i na tome treba da gradimo igru za budućnost i za baraž koji nas očekuje.

Dosta se rotira u odbrani, koliko to vama defanzivcima otežava?

- Jednostavno, svi smo profesionalci, moramo maksimalno brzo da se prilagodimo pozicijama koje nam selektor dodeli i ono što on traži od nas. Mislim da tu ne bi trebalo da bude problema.

Štoper ili desni bek - gde vidiš sebe u budućnosti?

- Jednostavno, ne mogu da utičem na to, selektor je taj koji donosi odluke, mi sprvodimo njegove zamisli na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    17. novembar 2019 | 19:12

    Kakav proces? Ili znaš da igraš ili ne znaš, a i ako ne znaš onda ostaviš M na terenu, a vi nemate ništa!

  • Goran Djordjevic

    17. novembar 2019 | 20:16

    Ne razumem zasto nije zvao defanzivce iz nase lige, kompletna odbrana je krs na celu sa Kolarovom! Ivanovic je mogao da igra jos ali verovatno ne da Kokeza!!!

  • Pkv

    17. novembar 2019 | 21:11

    Rupa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA