≫ 

Hrvati trljaju ruke zbog gola Ukrajinaca protiv Srbije u 93. minutu

Evo i zašto...

  • 1
Croatia Slovakia Euro 2020 Soccer

Foto: Tanjug/AP

Pošto očekuju da će Englezi pobediti tzv Kosovo, Nemačka Severnu Irsku, a Španija Rumuniju u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo, Hrvati se uzdaju u to da će Francuska ispasti iz prvog šešira na žrebu za ovo takmičenje.

Vatreni će posle osvajanja prvog mesta u E grupi biti u drugom šeširu, ali bi u slučaju navedenih ishoda izbegli aktuelne svetske prvake u raspodeli ekipa po grupama.

Da su izgubili od reprezentacije Srbije u Beogradu, Ukrajinci bi završili u drugom šeširu, pa ne bi mogli da se nađu u grupi sa Hrvatima. Ovako su im "učinili uslugu" jer Francuzi mogu da padnu.

Inače, za žreb se formiraju četiri šešira sa po šest ekipa. U prvom su za sada zagarantovana mesta za Belgiju i Italiju, ostale prvoplasirane ekipe će se poređati uz još dve najbolje drugoplasirane do poslednjeg mesta u drugom šeširu.

Treći je sastavljen od preostalih drugoplasiranih ekipa, dok će u četvrtoj skupini biti dve najlošije drugoplasirane reprezentacije plus četiri pobednika baraža Lige nacija.

S obzirom na to da je Srbija ispala u kvalifkacijama kao trećeplasirana u grupi B, ali je odigrala dobro u Ligi C, Lige nacija, uzdamo se da će naš nacionalni tim zauzeti jedno od ta četiri mesta.

Podsetimo, Hrvatska je plasman na Evropsko prvenstvo overila preokretom i pobedom nad Slovačkom na Rujevici 3:1 u subotu uveče.

Video: Rajković utučen posle remija sa Ukrajinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. R.

    17. novembar 2019 | 20:18

    Mislim da oni gledaju svoja posla i igraju fudbal. Sećam se kako su naši mediji pre par godina preneli vest da se Kraljevina Belgija raspada i kako mi idemo na drugo mesto u grupi i dalje u baraž. Sad smo čekali da Luksemburg pobedi Portugal, pa stvarno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA