Sautgejtov "prst u oko" Srbima: Ovo je bilo više od fudbala za Kosovo, ponosni smo što smo deo toga

Englezi zadovoljni došli i otišli sa tzv Kosova

  • 14

Selektor Engleske Geret Sautgejt bio je iznenađen koliko su prema njegovoj fudbalskoj delegaciji i navijačima bili gostoprimljivi Albanci na Kosovu i Metohiji.

Engleska je u nedelju popodne igrala meč 10. kola grupe A, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine i pobedila je 4:0, ali su doček i ispraćaj Engleza dobili obrise podilaženja.

- Rečeno nam je da možemo dobiti ovakav prijem ali sve to doživeti je bilo specijalno. Upravo zbog toga mislim da je večeras ovo bilo više od fudbalskog meča za Kosovo i mi smo ponosni što smo bili deo toga. Dopada mi se tim i mislim da imate veoma dobre šanse da se kroz plej-of plasirate na Evropsko prvenstvo. Siguran sam, kada se osvrnem na utakmicu od prošle nedelje u Pragu, da je ona za nauk jer se igrala pod viskom pritiskom i tako ulazimo u mart - rekao je Sautgejt posle meča.

Mada Sautgejt nije mislio ništa loše, veliki broj Srba iseljenih sa KiM ovakvu izjavu možda ne bi gledao blagonaklono zbog svega što se dešavalo na ovim prostorima u proteklih 20 godina.

Jedan od engleskih navijača je podelio sličan utisak sa selektorom "Tri lava".

- Da, ovo je moj prvi put na Kosovu. Svi su veoma gostoprimljivi. Čudno je da su engleski navijači negde dobrodošli ali svakako divna zemlja za sada. Sviđa nam se ovde - rekao je on.

Da podsetimo, Englezi su u grupi završili kao prvoplasirani sa 21 bodom ispred Češke koja je imala 15. Tzv Kosovo je treće sa 11 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гидри

    18. novembar 2019 | 16:29

    Прошетај Лондоном, видећеш их... Главни дилери и макрои... Али пошто се и ви пуцате, то су вам главни ортаци...

  • nibrS

    18. novembar 2019 | 16:29

    Tebe kao da je čarls u kamili napravio...

  • Ja

    18. novembar 2019 | 16:16

    Eto ti ih pa ih kući vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA