≫ 

Srbija već zna jednog rivala, ako se plasira na EP: Orlovi idu u grupu D, moguću ''grupu smrti''

Tako barem trvdi engleski ''San'' koji je detaljno odradio kalkulacije i nova zamršena pravila UEFA

  • 43
Nikola Milenković, Fudbalska reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Iako će se broj od 24 reprezentacije koje učestvuju na Evropskom prvenstvu 2020. godine znati tek posle baraža Lige nacija, UEFA je već zakazala žreb za određivanje grupa koji bi trebalo da se održi 30. novembra!

To znači da će reprezentacija Srbije već znati potencijalne rivale ukoliko eliminiše Norvešku, a zatim slavi i u finalu plej-ofa Lige nacija! Doduše, i sada zna već jednog i u koju će grupu, tako barem tvrdi engleski ''San'' koji se bavio detaljnim kalkulacijama.

Ono što je sigurno jeste to da će Orlovi biti u poslednjem šeširu sa svim ostalim pobednicima u plej-ofu Lige nacija i naći će se u grupi D gde je Engleska. To očigledno ne raduje selekciju Engleske koja je u prvom šeširu i koja je potencijalnu grupu sa Srbijom nazvala ''grupom smrti''.

Tamošnji list ''San'' uradio je projekciju najlakše i najteže grupe za Gordi albion, gde u ''grupu smrti'' ulaze još Francuska i Portugalija. S druge strane, najlakša za Engleze je ona sa Poljskom, Finskom i Bugarskom.

Fudbalska reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

- Engleska je izborila plasman na EP poprilično lagano, ali tamo možemo da dobijemo grupu smrti. Ako nam se desi da igramo protiv Francuske, Portugalije i Srbije, koja igra baraž, onda je to noćna mora za nas - piše u tekstu pomenutog lista.

UEFA je već ranije uparila domaćine. Parovi su sledeći: Grupa A: Italija - Azerbejdžan, grupa B Rusija - Danska, grupa C Holandija - Rumunija, gruba D Engleska - Škotska, grupa E Španija - Irska i grupa F Nemačka - Mađarska, uz napomenu da se ovde radi o zemljama domaćinima EP, a ne selekcijama.

S obzirom na to da je Škotska u plej-ofu C Lige nacija, kao i Srbija, zato je već sada jasno da će pobednik tih mečeva u grupu D na EP. Odnosno na Engleze kao nosioce grupe. Međutim, i ovde ima caka! U slučaju da Mađarska ili Rumunija budu protivnici Škotske u plej-ofu, a zatim i osvoje isti, situacija se menja. S tim što je za Srbiju to manje bitno, jer to znači da Orlovi neće ići na EP.

Fudbalska reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Takođe, ako Republika Irska pobedi Dansku otići će na EP, a Danci će morati u plej-of LN. Ako Danci odu na EP, onda će Portugalija zbog toga verovatno u treći šešir. S druge strane, potrebni su i određeni rezultati da Francuska bude u drugom šeširu. Tačnije, da Španijai Švedska pobede i da Nemci ne izgube od Severne Irske. I tako dalje, i tako dalje...

Ali sve ovo je najmanje bitno za Srbiju koja je, prema računici pomenutog lista ''San'', zakucana u grupi D sa Engleskom. Poljska/Francuska/Hrvatska/Češka - to su selekcije koje bi Orlovi mogli da izvuku iz drugog šešira, kao i Portugaliju, Švajcarsku (ako pobede Gibraltar), Turska, Austriju i Švedsku. Možda i Finsku ako uzmu bod Grcima, a Švedska izgubi u Španiji.

Ako se pitate otkud Engleska, Francuska i Portugalija nisu u jednom šeširu, vredi pomenuti da je UEFA pred ovo EP neke stvari poprilično zakomplikovala.

Osim što neke selekcije ne mogu igrati jedna protiv druge, tu je i domaćinstvo! Tačnije, neke zemlje domaćini će biti u šeširima ispod kako se ne bi dogodilo da svoje mečeve ne igraju kod kuće.

Video: Mitrović posle Ukrajine otkrio recept za baraž sa Norvežanima: Svaku da igramo ovako!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goksi

    18. novembar 2019 | 23:34

    Za nas je svaka grupa, grupa smrti u kojoj mi uvek bivamo usmrceni

  • febo

    18. novembar 2019 | 23:29

    Da ,sigurno se neko uplasio nasih starletana,svi mole boga da budemo u njihovoj grupi,jer bi onda imali sigurna tri boda uz zescu gol razliku

  • 🎹🎹🎹🎹🎹

    18. novembar 2019 | 20:21

    Prvo da stignemo do toga. A mi smo cudo. Na primer: Engleska, Poljska, Finska, Srbija. Engleska- Srbija 1-3, Poljska -Srbija 2-1, Finska-Srbija 1-0. Tako da nama grupa smrti ili ne, isto dodje 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA