≫ 

Pola sata smo pili pivo i pevali u sauni, pa bančili celu noć: Finci burno slavili plasman na EP

Pustili da iz njih pokuljaju emocije

  • 1
Finland Liechtenstein Euro 2020 Soccer Tim Sparv (levo) slavi sa saigračima plasman na Evropsko prvenstvo, Foto: Tanjug/AP

Kapiten fudbalske reprezentacije Finske Tim Sparv znao je kako da sa svojim saigračima proslavi najveći uspeh u istoriji kvalifikacija za evropska prvenstva

Posle 33 neuspešna pokušaja od 1938. naovamo, Finci su pre tri dana pobedili Lihtenštajn sa 3:0 i sa 18 bodova posle devet kola u grupi J overili drugo mesto iza Italije (27 bodova), a ispred Grčke sa 11 bodova.

Kada se začuo poslednji sudijski zvižduk u petak u Helsinkiju, navijači su utrčali na teren, a fudbaleri bogami u saunu.

- Mi Finci smo obično zatvoreni, rezervisani i ne ispoljavamo emocije baš dobro. Baš to je učinilo još zanimljivijim sve ono što se desilo po završetku utakmice. Navijači su uleteli, desetina me je grlila, ljubila i pričala kako me vole - priča Sparv za SPOX i Goal.com.

- Posle slavlja sa navijačima, otišli smo u saunu i pola sata pili pivo i pevali, jeli smo sa svojim familijama, a onda u Helsinkiju bančili celu noć.

Sparv kaže da ništa što je do sada doživeo ne može da se uporedi sa ovim osećanjem, jer je veće od fudbala.

- Stručni štab je napravio dobru radnu atmosferu i mogli smo da rizikujemo na terenu bez brige hoće li neko vikati na nas. Kanerva nas sluša i hoće da čuje odgovor, pa svi možemo da kažemo kako igramo. To je dobar osećaj - kaže Sparv.

Finci za njega i igrače u utorak uveče organizuju paradu u Helsinkiju, gde će biti i brojni navijači. U međuvremenu igraju meč sa Grčkom u desetom kolu kvalifikacija, ali ta utakmica je bez rezultatskog značaja.

Video: Šok za crveno-bele, Finci poveli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    19. novembar 2019 | 06:42

    Ovi nasi citavu noc bance po splavovima i na kraju ostanu kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA