≫ 

Trebalo bi mi pola sata da objasnim što je VAR gomila smeća: Platini opleo po novoj tehnologiji

Mnogi su i pre njega tvrdili da VAR ubija dušu najvažnije sporedne stvari na svetu

  • 10

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini žestoko je udario na neke od novina u svetu fudbala i posebno se usmerio na VAR tehnologiju.

Video tehnologija se poslednjih godina, a posebno od Kupa konfederacija, sve više širi i pomaže arbitrima u brojnim situacijama o kojima bi se kasnije samo raspravljalo i sporilo.

Platinija rešavanje četiri tipa problema (penal/nije penal, crveni/nije crveni, gol/nije gol i zamena identiteta) očito ne uveravaju dovoljno.

- Trebalo bi mi barem pola sata da objasnim zašto VAR ne rešava probleme. On ih samo umnožava. Ja sam protiv VAR-a. Mislim da je to gomila smeća i nažalost, nema povratka nazad - kazao je Platini, a prenose italijanski mediji.

Platiniju ističe četvorogodišnja zabrana bavljenja fudbalom zbog malverzacija u vezi sa zloupotrebom položaja i primanja mita, ali on veruje da u fudbalu nije još završio.

- Imam 64 godine i vremena za još jednu, poslednju avanturu. Ne želim da napravim grešku, moram dobro da razmislim. Samo ću istaći da nemam nikakav kontakt sa trenutnim predsednikom FIFA, Đanijem Infantinom - dodao je Platini i nastavio...

- U FIFA ne žele da budem njihov predsednik. Želeo sam da branim fudbal jer sam ja bio jedini fudbaler koji je postao prvi čovek FIFA.

Podsetimo, Platini je tri puta osvajao Zlatnu loptu sredinom osamdesetih, a s velikim uspehom je nastupao za Juventus i Francusku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOSNA

    18. novembar 2019 | 22:29

    Smeta vama Francuzima jer ste navikli igrat rukom, Tiery Henry protiv Irske.

  • sasa

    18. novembar 2019 | 22:02

    nepravda i pogresna presuda nikako nije dusa sporta. nego pobeda bolje ekipe , na POSTEN I FER NACIN.

  • Delija

    18. novembar 2019 | 23:30

    Ubica modernog fudbala,svi ga odjebali,jedino se nama kuca fudbala smeštena u selu pritom zove po njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA