≫ 

Italija dala 9 golova za istoriju, Norvežani jedva sa Maltom, imamo još dva učesnika EP

Danska i Švajcarska završili kvalifikacije ispred Republike Irske

  • 0
Fudbalska reprezentacija Italije

Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Italije je na spektakularan način završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - pobedom nad Jermenijom rezultatom 9:1!

Ta pobeda će zauvek ostati upisana u istoriju Azura, jer su prvi put otkako igraju kvalifikacije uspeli da ostvare sve pobede u njima. Podsetimo, davne 1939. su bili najbliži, imali su devet trijumfa.

Ćiro Imobile i Nikolo zaniolo su dali po dva gola, a u listu strelaca upisali su se još Barela, Romanjoli, Žoržinjo, Orsolini i Kjeza. Strelac za goste bio je Babajan u 79. minutu.

Grčka je u ovoj grupi pobedila Finsku sa 2:1, ali su gosti i pre ovog kola obezbedili plasman na EP, dok je BiH slavila u Linhenštajnu sa 3:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Čiviću i Hodžiću.

Podsetimo, Zmajevi će plasman na EP tražiti preko baraća Lige nacija.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske

Navijači Švajcarske Foto: AP/Tanjug

A na EP će iz grupe D direktno Švajcarska i Danska! Švajcarci su opravdali ulogu favorita protiv Gibraltara i slavili su sa 6:1 za prvo mesto.

Iten je bio dvostruki strelac, a mrežu rivala tresao je i Granit Džaka u nadoknadi vremena. Domaćin je dao svoj tek treći gol u kvalifikacijama, a strelac je bio Štič u 75.

Danska je uspela da odoli u Dablinu i odigra 1:1 sa Republikom Irskom - dovoljno za drugo mesto!

Fudbalska reprezentacija Danske

Fudbalska reprezentacija Danske Foto: AP/Tanjug

Podsetimo, Ircima je za EP bila potrebna pobeda s kojom su ''koketirali'' sve do 73. kada je Brajtvejt pogodio za 0:1. Domaćin je u 85. izjednačio preko Doertija, li do drugog gola nisu mogli. Iako su u finišu dominirali.

Norveška je na jedvitze jade savladala Maltu u gostima rezultatom 2:1, a golove su postizali King u 7. i Sorlot u 62. minutu. Ovaj prvi je stigao i da promaši penal u 67.

Strelac jedinog gola za Maltežane bio je Feneh u 40. na asistenciju legendarnog Mifsuda. Podsetimo, Norveška je rival Srbiji u baražu Lige nacija, a pobednik će biti sa Engleskom u grupi. Opširnije >>> OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA