Srbija oslabljena za Svetsko prvenstvo: Povređena naša najbolja rukometašica!

Andrea Lekić mora na operaciju koja će je izbaciti iz stroja naredne tri nedelje

  • 1

Najbolja rukometašica Srbije Andrea Lekić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu, saopštio je Rukometni savez Srbije (RSS).

Kako je navedeno, selektor Ljubomir Obradović neće moći da računa na 32-godišnju rukometašicu rumunskog CSM Bukurešta, koja je zadobila tešku povredu bubne opne na poslednjem mecu EHF Lige šampiona u ruskom Rostovu.

Zbog te povrede Lekić će morati na operaciju koja će je izbaciti iz stroja u naredne tri nedelje.

Doktor rukometne reprezentacije Milenko Savić rekao je da su rezultati pregleda pokazali da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne.

- Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštecenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje - rekao je Savić za sajt RSS.

On je istakao i da će biti potrebno vreme da sve zaraste i da dođe do srašcivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštecenog dela.

- Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće izvan stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru - zaključio je doktor Savić.

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom gradu Kumamoto, a Srbija će igrati u grupi sa Angolom, Norveškom i Slovenijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Era

    19. novembar 2019 | 15:48

    Ništa novo.Izraubuju ih u stranim klubovima, pa im ovo dođe kao odmor i oporavak.U svakom sportu, pred velika takmičenja, ovako nešto se desi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA