≫ 

Platili ga 324.000 dinara, a zaradiće 13 miliona evra: Luda priča kako je Pavlović došao u Partizan!

Vunderkinda crno-belih prvi primetio trener Slađan Šćepović, posle čega je u petogodišnjem ciklusu obučen u školi, potom prekomandovan i izguran u prvom timu

  • 47
Strahinja Pavlović Foto: partizan.rs

Pročitali ste sigurno pre 20-ak dana da je Partizanova škola fudbala najproduktivnija u Evropi, jer je doprinela sa čak 75 fudbalera širom Starog kontinenta (Ajaks drugi sa 72 igrača), a potvrda da “fabrika” radi punom parom je svakako i transfer Strahinje Pavlovića u Monako, koji je je Telegraf ekskluzivno najavio, koji će “nahraniti” ceo klub.

Partizan će, sada je i zvanično potvrđeno fotografijama, od transfera Pavlovića prihodovati 10 miliona odmah, uz dodatna 3 ukoliko se ispune neke određene klauzule (da odigra 25 utakmica sledeće sezone i da se Monako u narednih 5 godina plasira u Evropu).

A kako su crno-beli uopšte “zatvorili krug” i došli nadomak najunosnijeg transfera u 21. veku, to je tek posebna priča u kojoj je morao da se uklopi ceo mozaik, ne bi li vanserijski talenat, isprva isplaćen u dinarima, postao milioner.

Strahinja Pavlović kao član reprezentacije U16 Strahinja Pavlović kao član reprezentacije U16; Foto: MN Press

Za pomenuti proces Partizanu i Pavloviću je bilo potrebno ukupno pet godina, četiri u omladinskim selekcijama i godina u prvom timu, gde je prvo kroz treninge adaptiran na takmičenje u profesionalnom fudbalu, zatim i maksimalno “izguran” kroz utakmice i u domaćem prvenstvu i u Evropi.

Sve je počelo 2014. godine, a najveće zasluge što se Strahinja Pavlović uopšte našao u Humskoj pripadaju treneru Slađanu Šćepoviću, koji ga je prvi primetio, a zatim i ubedio tadašnjeg predsednika Omladinske škole Momčila Mocu Vukotića da je dečak veliki potencijal.

Igrao za dve godine starije

Strahinja Pavlović Strahinja Pavlović; Foto: Nikola Tomić

Šabački Savacijum, čije je boje tada branio Pavlović, gostovao je Radu na Banjici, a Šćepović se našao na pravom mestu u pravo vreme i "nanjušio" igrača koji bi u budućnosti mogao da bude "zlatna koka" kluba iz Humske. Iako rođen 2001. godine igrao je levog beka u dve godine starijoj selekciji dečaka (za 1999. godište) i bio dominantan.

- Videlo se odmah da se radi o detetu koje ima potencijal. U tom periodu smo lako nalazili ofanzivne igrače, ali je nedostajalo da se “popuni” i u odbrani, i Strahinja je na tom meču na Banjici privukao moju pažnju. Nastavio sam da ga pratim, a posle izvesnog perioda smo se na nivou škole dogovorili da ga uzmemo. Tadašnji predsednik, legenda kluba Moca Vukotić dogovorio je prelazak, mada smo sačekali godinu i po, kako bi Pavlović napunio 15 godina, jer su tako roditelji želeli – kaže za Telegraf Slađan Šćepović.

Slađan Šćepović Slađan Šćepović; Foto: MN Press

Moca Vukotić se ubrzo našao sa predstavnicima Savacijuma, ali i sa roditeljima Strahinje Pavlovića, koji u prvi mah nisu smeli da puste Strahinju, jer su smatrali da je suviše rano, pa je dogovoreno da pristupi crno-belima kada napuni 15 godina.

To se i dogodilo i to 21. avgusta 2015. godine, kada je Pavlović potpisao prvi stipendijski ugovor sa crno-belima. Plaćena je i takozvana trening kompenzacija Savacijumu i ona je iznosila, verovali ili ne, samo – 324.000 dinara.

Pod Šćepovićevim nadzorom Pavlović je učen fudbalu, ne samo kao defanzivac, već je dobijao priliku i na poziciji zadnjeg veznog.

- Kroz treninge se videlo da zna da igra, da nije običan defanzivac. Zato sam mu pružao priliku i u veznom redu, gde je sticao i druge navike, odgovornosti i gde se takođe sjajno pokazao. Kasnije je vraćen u centralni deo odbrane i sve to očito koristio. Zato se lako se uklopio i među prvotimce kada ga je Zoran Bata Mirković prekomandovao – priča Šćepović.

Rođeni pobednik

Filip Stojković, Strahinja Pavlović Strahinja Pavlović na večitom derbiju; Foto: Nikola Tomić

O karakteru Pavlovića njegov bivši trener ima samo reči hvale.

- U selekciji dečaka to je jako bitna stavka, a Strahinju je karakterisala ta pozitivna drskost, mentalitet pobednika. Bio je i dosta zreliji od vršnjaka, lakše se adaptirao na sve  što mu je zadato. Inače, van terena se radi o veoma dobrodušnom momku, vaspitanom na pravi način i to je nešto što je doneo iz porodice, a što smo mi samo pokušali da nastavimo u Partizanu. 

Na sreću crno-belih, Omladinska škola je nepresušan izvor talenata, a Šćepović kaže da će uskoro sigurno još neko “isplivati”.

- Videli ste protiv Mančester junajteda u Beogradu da je Partizan završio utakmicu sa tri igrača iz škole, rođena 2001. i 2003. godine, i to pomenuti Strahinja Pavlović, Lazar Pavlović i Filip Stevanović, koji već tabaju put u prvom timu. Tu su uz njih i Lakčević, Milosavljević... A verujte, ima još nekoliko izuzetno talentovanih dečaka rođenih 2004, 2005. i 2006. godine, tako da za Partizan nema zime – zaključuje Slađan Šćepović za Telegraf.

Video: Strahinja Pavlović o novom pozivu Lacija: Partizanov sam!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    19. novembar 2019 | 15:30

    Prekinite da pišete o milionima eura ima počne Sofija da ga spopada

  • Bili

    19. novembar 2019 | 15:56

    Vredeo bi i vise da ga je izdajnik tumbakovic zvao u A selekciju

  • 😂

    19. novembar 2019 | 15:37

    A Boaci...A Pavkog...A Gobeljic...Sve su to vanserijski...lakrdijasi, koji skupa sa sve im kolegama iz tima ne vrede dzak mekinja... Kako ce jadni sekundarci ovo preziveti pitam se...Garantovano sutra izlaze sa pricom da Barselona za Njegosa nudi 10 miliona, planiran kao zamena za Mesija. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA