Zvezdine legende obeležile rođendan čuvenog kapitena: Mađioničar i dalje živi

Legende Crvene zvezde obeležile su rođendan prve Zvezdine zvezde i čuvenog kapitena koji je 14 godina proveo igrajući u crveno-belom dresu

  • 10
Foto: FK Crvena zvezda

Rajko Mitić je rođen 19. novembra 1922. godine u selu Dol kod Bele Palanke, a preminuo je 29. marta 2008.

Njegov rođendan je obeležen simbolično, postavljanjem cveća kod spomenika ispred zapadne tribine najvećeg srpskog stadiona, gde su se našli Dušan Savić, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Džajić, Stanislav Karasi, Jovan Aćimović, predsednik kluba Svetozar Mijailović.

- On je pre svega bio jedan veliki čovek. Fenomenalan igrač, a kasnije i sjajan funkcioner. Takođe, on je bio i odličan novinar. Vrlo rado se sećam perioda sa njim i moram da priznam da sam voleo tog čoveka. Rajko Mitić je prva Zvezdina zvezda i prvi fudbalski mađioničar. On je bio u Zvezdi i kada nije fizički prisutan. Svi su ga obožavali, preko saigrača, do publike koja je svaki njegov potez ispraćala ovacijama. Fudbalska legenda koja i dalje živi - rekao je Mijailović.

Mitić je igrao za Zvezdu od osnivanja kluba 1945. godine pa sve do 1958. Tokom tog perioda je crveno-belima pomogao da osvoje šest titula prvaka države, odigrao je 572 utakmice i dao 262 gola.

Postavio je istovremeno i "domaći zadatak" generacijama koje dolaze i do danas ostao jedan od najlojalnijih klubu sa Marakane.

Fudbal je počeo da igra na Košutnjaku i u klubu istog imena. Prešao je u BSK pre rata, tu je postao i prvotimac, pre nego što je prešao u Crvenu zvezdu.

Video: Najveća sezonska karta u istoriji fudbala: Delije opet napravile neviđenu koreografiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. novembar 2019 | 16:07

    Имена од угледа се сећају својих легенди...ми Рајка, они од преко пута вокрија...све у складу са именом и традицијом...

  • Duke

    19. novembar 2019 | 16:26

    Covek igrao u Partizanu,davao golove u Partizanu,ljubio grb Partizana posle svakog gola i njihova legenda!Boze me sacuvaj!

  • Zek Bellmonda

    19. novembar 2019 | 19:19

    Kako brukate klub Marakana je Marakana kakav bre Rajko Mitić skonite bre ovog Rajka Marakana je od uvek Legende nek ostaju Legende Marakana je Marakana. Rajko Mitić bez veze Zvezdaš sam od Rodjendana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA