≫ 

Enrikeov asistent "izdan i iskorišćen", uz suze se povukao sa kormila Furije zbog povratka šefa!

Roberto Moreno teško primio povratak Enrikea na selektorsko mesto koje je obavljao u njegovom odsustvu

  • 0
roberto moreno

Foto: Tanjug/Ap

Španija će pod palicom Luisa Enrikea napasti "zlato" na Evropskom prvenstvu naredne godine, posle odluke Saveza, uz naravno dogovor sa selektorom, da se vrati na klupu nakon višemesečnog odustva usled smrti ćerke. 

Enrikeova naslednica Ćana preminula je u martu od raka kostiju, tada je i selektor "Furije" odlučio da se povuče, a predsednik FS Španije Luis Rubiales mu je ostavio upražnjeno mesto da se vrati kad za to bude ponovo spreman.

U međuvremenu, Enrikeov asistent Roberto Moreno je vodio ekipu kroz kvalifikacije, još jedne uspešne po Špance, koji su se plasirali na Euro, uz neočekivanu emotivnu buru privremenog selektora na poslednjoj utakmici sa Rumunijom (5:0).

roberto moreno

Foto: Tanjug/Ap

Kamere su zabeležile Morenove suze na kraju meča, mnogima nije bilo jasno o čemu se radi, ali je Moreno znao ono što javnost nije u tom trenutku  - završio je svoju epizodu na klupi "Furije", više neće biti ni asistent.

Već tada, znao je za dogovor Enrikea i Rubialesa. I nije bio najsrećniji zbog toga, koliko god je i sam želeo da doživi povratak svog šefa na poziciju glavnokomandujućeg nakon teškog gubitka.

Iznenadna odluka ga je, očito, potresla, nije očekivao povratak Enrikea posle nekoliko meseci, otud i suze na meču sa Rumunima.

Pojedini španski mediji su čak pisali da je Moreno poručio Rubialesu u telefonskom razgovoru da je "izdan i iskorišćen", što je bilo i jedno od pitanja na koje je pred novinarima odgovarao prvi čovek španske fudbakse federacije.

- Nazvao sam Luisa Enrikea juče i rekao mu Robert (Moreno) neće stajati na putu povratka. Luis Enrike je pristao, odmah, poručio mi da računamo na njega i izrazio veliko zadovoljstvo. Zahvalio nam se što smo održali reč - otkrio je Rubiales kako je izgledao razgovor sa selektorom.

Rubiales je naglasio, istine radi, da "u trenutku kada se Enrike osetio spremnim za povratak, vrata reprezentacije su otvorena za njega".

- To sam uvek govorio, i uvek sam bio iskren, niko ne može da kaže da je prevaren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA