Katar sprema kruzere za navijače na SP

Svetsko prvenstvo u fudbalu na programu je od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine

  • 0

Ogranizatori Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine u Kataru saopštili su da je 75 odsto svih radova na infrastrukturi završeno, kao i da će navijači tokom takmičenja moći da budu smešteni u kruzerima.

Kako prenosi Gardijan, organizatori su za potrebe SP izgradili čitavu novu mrežu podzemne i nadzemne željeznice, za čiju je izgradnju bilo potrebno dve godine i jedna je od najbržih na svetu.

Katar, plan za stadion za svetsko prvenstvo 2022 Foto: Profimedia

Ističe se da se grade novi hoteli i popratni sadržaji, a organizatori su objavili da su sa poznatom turističkom firmom "MSC Cruises" dogovorili dodatni smeštaj za navijače.

Navodi se da će u luci u Dohi tokom Mundijala biti usidrana dva velika kruzera, koji će zajedno imati 4.000 kombinovanih kabina, a očekuje se da će tokom SP na tim brodovima biti smešteno više od 40.000 navijača.

Za navijače će organizovan besplatan prevoz od kruzera do stadiona i navijačkih zona, a Katar na ovaj način želi da ponudi navijačima dodatno iskustvo na Svetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA