≫ 

Zašto Partizan ima igrače koje može da proda više od Zvezde?

Ponuda od 12 miliona evra stigla je za Strahinju Pavlovića, a na Marakani trenutno o tom iznosu mogu samo da maštaju za jednog igrača

  • 68
Zašto Partizan ima vrednije igrače od Zvezde

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović/Nikola Tomić

Partizan je na pragu velikog transfera koji bi mogao potpuno da preokrene sudbinu crno-belih, jer je u Humsku stigla ponuda Monaka teška 12 miliona evra za Strahinju Pavlovića. Prva runda razgovora obavljena je u Parizu, a ukoliko se sve dobro završi u pregovorima, crno-beli će 1. januara, kada zvanično počinje prelazni rok, mogli da budu bogatiji za 12 miliona evra.

Ovo će biti rekordan transfer u modernoj istoriji kluba iz Humske, a za to zaslugu imaju treneri koji su dali šansu Pavloviću i "gurnuli ga u vatru", iako je izuzetno mlad.

Fk Partizan, Mancester Junajted

Strahinja Pavlović; Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Pošto su danas na meti velikih evropskih klubova mladi igrači, tako Partizan u Strahinji Pavloviću ima ogroman potencijal i mogućnost zarade, a ulog

Pored njega, Partizan ima još dva bisera za koje u Humskoj veruju da mogu da zarade više od 10 miliona evra. U pitanju su Filip Stevanović, koji je talenat kakav se dugo nije pojavio u Srbiji, za koga se veruje da će ostvariti i veći transfer od Strahinje Pavlovića.

FILIP STEVANOVIC

Filip Stevanović; Foto: MN Press

Drugi je Lazar Pavlović 18-godišnji fudbaler koji nosi desetku u Partizanu, specifičan i veoma talentovan fudbaler, za koga u Humskoj procenjuju da može da dostigne transfer od 10 miliona evra.

Lazar Pavlović, Partizan, Radnički Niš, Polufinale Kupa Srbije

Lazar Pavlović; Foto: Nikola Tomić

Jedan od igrača koji ima veliki potencijal je i 20-godišnji napadač Nikola Lakčević, koji bi mogao da ostvari transfer vredan nekoliko miliona evra.

Nikola Lakčević, FK Partizan, pripreme

Nikola Lakčević; Foto: Telegraf

Partizanu "guranje" mladih i talentovanih fudbalera iz svoje omladinske škole počinje da se isplaćuje, a višemilionski transfer od Strahinje Pavlovića i mogući kansiji transferi od Lazara Pavlovića i Filipa Stevanovića mogli bi da zanačajno preokrenu finansijsku situaciju na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Sa druge strane, Zvezda se opredelila za drugu taktiku. Ulazak u Ligu šampiona dva puta uzastopno, uticao je na promenu razmišljanja - iskustvo i stranic ispred mladosti i klinaca iz omladinske škole, pa je tako Zvezda došla u potencijalno neugodnu poziciju, da neće imati koga da proda za ozbiljniji novac.

Aleksa Terzić, Dejan Joveljić, FK Crvena zvezda

Dejan Joveljić i Aleksa Terzić, dvojac Zvezdinih bisera koje je Zvezda prodala na leto za 4.5 i 1.7 miliona; Foto: Crvenazvezdafk.com

Proteklog leta prodati su Dejan Joveljić Ajntrahtu za 4,5 miliona evra i Aleksa Terzić Fiorentini za 1.7 miliona evra, a to su bile dve najveće "zlatne koke" koje je Zvezda imala u svojim redovima.

Zvezdi sada glavnu reč imaju iskusniji domaći igrači i stranci, dok su potencijalno najvredniji igrači Njegoš Petrović i Veljko Nikolić. Petrović je tek nedavno počeo da dobija šansu, ali je to nedovoljno da ozbiljnije privuče pažnju velikih evropskih klubova, jer i na meču protiv Totenhema, gde je debitovao kao starter u Ligi šampiona, nije imao najbolju partiju.

NJEGOS PETROVIC

Njegoš Petrović; Foto: MN Press

Veljko Nikolić je ofanzivni vezista koji je pre nekoliko godina doveden iz OFK Beograda. Do sada se "kalio" u omladincima i Zvezdinoj filijali Grafičaru, odakle je prekomandovan u prvi tim, međutim, ove sezone i dalje nije dobio šansu da zaigra u Zvezdi.

Veljko Nikolić, FK Crvena zvezda

Veljko Nikolić; Foto: Crvenazvezdafk.com

Ukoliko Zvezda ne želi da dođe u situaciju da nema koga da proda, a trenutno je tako, moraće da pruži šansu mladim i talentovanim igračima i biserima iz svoje omladinske škole, jer su upravo mladi i perspektivni igrači trenutno najtraženiji na fudbalskom tržištu i jedino oni mogu da donesu višemilionsku ponudu u klub.

Boaći, Pavkov, Borjan, Marin, Rodić i ostali prvotimci Zvezde jesu igrači na kojima crveno-beli mogu da zarade nekoliko miliona, ali oni su prvenstveno dovedeni da donesu rezultat i novac upravo kroz rezultate, što su i uspeli ulaskom u Ligi šampiona.

Međutim, ne spadaju u red mlađih igrača, te im tržišna cena nije velika i za njih je nemoguće očekvati ponude kakve su dolazile za Nemanju Radonjića, Marka Grujića, braću Ilić ili Dejana Joveljića...

Zato bi Zvezda morala da razmisli o promeni taktike i miksu stranaca, iskusnih domaćih, uz dovoljno prostora za "guranje" najvećih talenata, kako bi na leto mogla da zaradi i od prodaje igrača.

Video: Strahinja Pavlović o novom pozivu Lacija: Partizanov sam!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    20. novembar 2019 | 17:44

    Dovoljno je par igrača Jovetić,Nastasić,Milenković,Ljajić i tako dalje a što je Zvezda prva to su dobro poznati razlozi

  • 😂

    20. novembar 2019 | 17:57

    Prosto...Zato sto Partizan ima desetostruko bolje fudbalere...Derbi je najbolji pokazatelj toga. To sto sekundarci igraju sa svojih dvanest,trinest filijala pa su prvi u prvenstvu to je druga prica.

  • Partizan pa Bog

    20. novembar 2019 | 18:10

    Zato sto su bolji i zato sto Partizan ima naj bolju skolu fudbala u EVROPI .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA