≫ 

Totenhem pre Zvezde spremao omču Poketinu, u dogovor umešan moćni Izraelac

U kremu evropskog fudbala, često se on pita za glavne transfere

  • 1

Malo šta je u prošloj deceniji prošlo u vrhu evropskog fudbala prošlo, a da se ne spomene Pini Zahavi.

Tako je bilo i ovaj put kada je Žoze Murinjo preuzeo Totenhem, posle pet i po godina mandata Maurisija Poketina. Samo što je prošla burna noć u kojoj je Totenhem ovo saopštio, već u prepodnevnim časovima usledila je nova bomba - Žoze dolazi u tabor Pevaca.

Engleski mediji otkrili su potom da su pregovori trajali pune tri nedelje, počeli su odmah posle remija Totenhema i Votforda, što je utakmica koja je prethodila prvoj utakmici sa Crvenom zvezdom u Londonu.

Sada je kristalno jasno da je Poketinu mnogo ranije presuđeno, pa ni velika kanonada protiv crveno-belih nije mu pomogla da popravi utisak, a u sve to bio je umešan i Pini Zahavi.

On je sa predsednikom Totenhema Danijelom Levijem razgovarao još po okončanju meča sa Votfordom, a Zahavi je predložio da uzme Murinja. Bilo je više sastanaka, u opciji su bili Julijan Nagelsman i trener PSŽ-a Tomas Tuhel, ali je najrealnije bilo da dođe Murinjo.

Žoze Murinjo

Foto: Tanjug/AP

Levi je popustio kada je prošla serija sastanaka sa Žozeom i kada je shvatio da Murinjo neće tražiti previše novca za pojačanja. Portugalac mu je poručio da je zadovoljan igračkim kadrom i da bi na leto doveo eventualno jedno ili dva pojačanja.

Tako je od inicijative Zahavija došlo do dogovora, a poznato je da je Pini sada jedan od najmoćnijih agenata u svetu fudbala - radio je i na transferu Nejmara u PSŽ za 222 miliona evra.

Spominje se i kao vlasnik APOEL-a i Muskrona iz senke, blizak je i Romanu Abramoviču, kog je i upoznao sa Murinjom, koji je ostavio veliki trag u Čelsiju.

Takođe, veliku prašinu Zahavi je digao i u srpskom fudbalu, naročito kada su u pitanju igrači Partizana i Luka Jović.

(Tele

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    20. novembar 2019 | 19:33

    Vazno da ne trazi mnogo novca za pojacanja🤭🤭🤭....ukopace ih novi stadion,narednih deset godina,kao arsenal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA