Smenjeni selektor Španije se napokon oglasio: Evo šta kaže na ''izdaju'' i povratak Luisa Enrikea!

Moreno se oglasio saopštenjem

  • 3
roberto moreno

Foto: Tanjug/Ap

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Španije, Robert Moreno, oglasio se prvi put nakon što ga je na klupi Crvene furije zamenio Luis Enrike.

Podsetimo, Moreno se nijepojavio na konferenciji za medije u utorak i time je navukao spekulacije da je besan što je morao Ebrikeu da vrati komandu nad nacionalnim timom.

Moreno je, inače, bio Enrikeov pomoćnik, a zamenio ga je kada je ovaj zbpog bolesti ćerke morao da se povuče. Pritom, uvek je izjavljivao da će se ''skloniti'' ukoliko Luis Enrike odluči da se vrati na mesto selektora.

- Nakon ovoga što se dogodilo u utorak, osećam potrebu da se oglasim u javnosti i zahvalim se svima koji su mi davali podršku. Suočeni sa onom situacijom na Malti, kada je Enrike otišao, morao sam da preuzmem nacionalni tim.

roberto moreno

Robert Moreno na klupi Španije Foto: Tanjug/Ap

- Voleo bih da se to nikada nije dogodilo, jer bismo sada svi slavili plasman na EP. Uvek sam tvrdio da sam čovek od reči i rekao sam da ja neću biti prepreka ako Luis Enrike odluči da se vrati. To sam uradio čak i ako je to značilo da sam ja ostao bez posla.

- Hvala svim igračima na saradnji. Želeo sam da budem fer s njima i da im pomognem. Napomenuo bih i to da ja kao trener ne bih mogao da se razvijem da nije bilo Luisa Enrikea i ostatka stručnog štaba. Zahvalio bih se i svim navijačima, medijima, FS Španije.

- Istovremeno, ne želim da se izvinjavam onima koji smatraju da je trebalo da održim konferenciju za medije. Okolnosti su me sprečile. Moje iskustvo kao trenera početnika počele su i završile se isto, sa gorko-slatkim ukusom. Sada se radujem novim izazovima i spreman sam da se suočim sa njima - između ostalog stoji u Morenovom saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA