≫ 

Autobus zaglavljen u pustinji, kočnice i motori goreli: Navijači Rivera prolaze golgotu zbog finala

Preko 2.5000 kilometara prelaze navijači iz Argentine, kroz Ande i pustinju, sve kako bi pratili finale Kopa Libertadores

  • 2

Sve je spremno za fudbalski spektakl i novo finale Kopa Libertadores u kojem se ove subote na peruanskom stadionu Monumental u Limi sastaju River Plejt i Flamengo. Mada, ostalo je samo još da svi najvatreniji navijači iz Argentine i Brazila pređu dug put i dođu na odredište koje bi za njihov klub moglo da znači istoriju. 

Naime, kako prenose južnoamerički mediji, najviše problema imaju navijači koji iz Buenos Ajresa putuju do Perua. Pred njima je put dug 2.500 kilometara, a kako bi jedan od najpopularnijih timova Argentine, i sveta imao navijače na tribinama, klub se potrudio da im kak otako omogući prevoz.

Čelnici kluba obezbedili su autobuski prevoz koji će navijače koštati "samo" 250 evra, što je oko 1000 evra jeftinije od avionskog prevoza koji mali broj navijača može da priušti. Prvi "karavani" su već na putu, a po svemu sudeći, očekivano, suočavaju se sa brojnim problemima.

Tako, je jedan od autobusa ostao zaglavljen u pustinji, motori nekih vozila su toliko pregrejani da su svi morali da čekaju noć.

- Neke navijačke grupe su već krenule ka Limi. Put je išao normalno dok nisu stigli do pustinje Atakama. Guma im se toliko izlzala da su morali da se zaustave i izađu iz vozila. Nekako su, malom brzinom, uspeli da dođu do prvog grada - rekao j jedan od navijača koji je dodao:

- Kada smo ušli u planine Koridiljera, koje su deo Anda,  kočnice su skoro pukle. Delovalo je kao da gore.

Stadion Monumental u Buenos Ajresu, dom fudbalera River Plate Stadion Monumental u Buenos Ajresu, dom fudbalera River Plate. Foto: Wikimedia Commons/Uwebart

Ništa bolje nije prošla ni druga grupa:

- Guma se izlizala oko Santjago del Estoro, promenili smo je i nastavili. Ipak, imali smo problema sa motorom vozila koje se pregrejalo u Salti i nismo mogli da nastavimo. Čekali smo ostatak grupa koje su prolazile tuda oko ponoći - dodao je drugi navijač.

Ipak, prve grupe uspele su da pređu težak put. Oni koji su imali novca stigli su avionom, baš kao i fudbaleri koji su spremni za novi praznik fudbala.

Da podsetimo, River Plejt i Flamengo igraju finale Kopa Libertadores u subotu od 21 sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA