≫ 

Javor se otvorio, pa "stradao" u Humskoj: Šest golova Partizana, tri Sadika pred meč istine

Retko viđena goleada pred praznjikavim tribinama

  • 93
fudbaleri partizana

Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana i Javora odigrali su meč 17. kola Superlige završen ubedljivom pobedom crno-belih od čak 6:2 (4:2) u nesvakidašnjoj goleadi pred gostovanje Beograđana AZ Alkmaru u četvrtak (19) u ključnoj utakmici za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope.

Trostruki strelac za tim Sava Miloševića bio je Umar Sadik, pa je sada izbio na čelo liste strelaca Superlige, izjednačio se sa deset pogodaka sa večerašnjim rivalom Petkovićem, koji je pogotkom u 3. minutu najavio retko viđenu goleadu u Humskoj. 

Možda je neko tada mogao da pomisli da će Partizan imati težak posao, ali nastavak meča bio je razbibriga za partizanovce, pravi festival golova zahvaljujući, između ostalog, i odvažnoj igri gostiju koji nijednog trenutka nisu pomišljali da ustuknu pred favoritom.

Napadački, jer tako jedino znaju i jedni i drugi, igrali su fudbaleri oba tima, pri čemu je do izražaja došao i timski i individualni kvalitet crno-belih, koji su, valja i to pomenuti, propustili i jedanaesterac u prvom poluvremenu.

sejduba suma

Foto: MN Press

Suma se u toj situaciji nije proslavio, pošto je Stevanović iznudio najstrožu kaznu: omaleni ofanzivac crno-belih "lansirao" je lotpu preko gola gostiju.

Nije taj momenat previše zabrinuo crno-bele, pošto su imali bolji "momentum" nakon ekspresnog preokreta za 2:1 golovima Sume i Ostojića, imali su i igru i rezultat, i kao posledicu toga - još dva gola do poluvremena.

Sadik u 36. minutu, pa Miletić u 40. nastavili su da kažnjavaju loše postavke u odbrani rivala, kome je tada već pretila rezultatska katastrofa, mada ni tada nije bilo promene u igri Ivanjičana, nije bilo "zatvaranja". Javor je insistirao na "teranju lopte" napred, a nagrada je stigla u vidu pogotka Krnića u smiraj poluvremna, posle zaista lucidne asistencije "štiklom" Mrkajića.

Nastavak je doneo istu igru, isti ritam, samo manje golova.

Mogla je utakmica da uđe i u neizvesniji tok da je Petković u 50. minutu iskoristio vrlo izglednu priliku koju mu je srvirao saigrač, ipak zakasnio je najbolji golgeter gostiju, pa je propala šansa za 4:3.

umar sadik

Foto: MN Press

Na drugoj strani, Partizan je svoje šanse koristio.

Sadik je kompletirao svoju najproduktivniju napadačku partiju trećim golom, opet u situaciji kada mu nije bilo teško da pronađe "rupu" pored Lazovića, a tačku na goleadu stavio je Stevanović. Partizanov tinejdžer je iskoristio savršeno dodavanje Sume kroz odbranu gostiju, primirio je loptu, a onda u stilu najboljih finišera "zategao" mrežu rivala.

Partizan je tako, na efektan način, najavio gostovanje još jednom napadački potentnom timu, ekipi AZ-a, protiv kojeg će mu biti potrebna najbolja moguća partija, još bolja, još tvrđa nego ova sa Javorom, ukoliko želi da mu se desi "evropsko proleće."

Jedinjo što može da zabrine Miloševića pred taj duel je povreda defanzivnog aduta Strahinje Pavlovića,

Partizan - Javor 6:2

(Sadik 9, 36, 59, Ostojić 15, Miletić 40, Stevanović 78 - Petković 3, Krnić 45)

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović (od 66. Vujačić), Urošević - Zdjelar (od 86. Natho), Šćekić - Tošić (od 81. Ivanović), Suma, F. Stevanović - Sadik.

JAVOR: Lazović - Cuckić, Krnić (od 74. Zvekanov), Nikolić, Jevremović (od 79. Đerić) - Dolmagić, Kuveljić - Maričić, Piščević (od 79. Filipović), Petković - Mrkaić.

U NASTAVKU, UZ OPIS NAJVAŽNIJIH MOMENATA, POGLEDAJTE I SVE GOLOVE SA UTAKMICE

78. minut - GOL, 6:2! Posle nešto mirnijeg tempa bez šansi, Partizan je iskoristio još jednu priliku, još jednom je matiran golman Javora. Suma je poslao savrešnu loptu kroz poslednju liniju gostiju za Stevanovića, a mladi napadač je manirom najiskusnijeg golgetera pogodio mrežu Ivanjičana.

62. minut - Opet je u šansi bio Sadik, ali mu je ovaj put golman gostiju na vreme "ušao u šut" i odbraqnio pokušaj. Prethodno, i Javoru se ukazala velika prilika, Krnić je u pokušaju da centrira pogodio Pavlovića, od koga se lopta odbila u korner - tik uz stativu.

59. minut - GOL, 5:2! Tri gola Sadika, stigao je do desetog pogotka u sezoni, pa sada deli čelo liste strelaca sa večerašnjim rivalom Petkovićem. Lagano je Nigerijac iskoristio još jednu u nizu šansi na ovoj utakmici.

50. minut - Ne odustaju gosti od svoje napadačke filozofije. Imali su veliku šansu za 4:3 u povoju drugog poluvremena preko opasnog Petkovića. Zamalo je zakasnio da pokupi loptu na drugoj stativi posle centaršuta sa desne strane.

POLUVREME

45. minut - GOL, 4:2! Kakav meč u Humskoj, krunisan je novim golom, ali sada u režiji Ivanjičana. Alija Krnić je pogodio, i to nakon genijalne "štikle" saigrača. rutinski je Krnić matirao Stojkovića, stavio tačku na najefikasnije superligaško poluvreme ove sezone.

40. minut - GOL, 4:1! Miletić - goleada u Humskoj. Štoper Partizana bio je na pravom mestu posle centaršuta, lagano je glavom pogodio mrežu gostiju.

36. minut - GOL, 3:1! Sadik opet, posle savršene asistencije Stevanovića. Lagano je Nigerijac potom matirao Lazovića, za sada već ubedljivo vođstvo Partizana. Javor ne odustaje od napadačke igre.

34. minut - Penal za Partizan - nije ga iskoristio Suma! Stevanović je kao na motoru pretrčao čuvara, ovaj ga je srušio, istina bilo je i malo teatralnosti od strane mladog napadača crno-belih, ipak dovoljno da sudija pokaže na "kreč". Ipak, suma je bio prilično neprecizan, prebacio je loptu daleko preko prečke.

slavlje igrača partizana

Foto: MN Press

17. minut - Umalo da gosti ponovo dođu do gola, opet preko Petkovića. Munjevitu kontru su izveli gosti, Petković je bio desno iskosa, raspalio po lopti, ali je i poslao tik iznad gola.

15. minut - GOL, 2:1! Ostojić je bio na pravom mestu u pravo vreme, podmetnuo glavu na "drugoj stativi" na korner Tošića, i Lazović je matiran drugi put za kratko vreme. Ekspresan preorket crno-belih nakon brzog vođstva Javora.

9. minut - GOL, 1:1! Sadik je pogodio, uz kiks odbrane gostiju koji nisu najbolje ispratili proigravanje za Sadika glavom iz "dubine", što je kaznio napadač Partizana. Istina, iz drugog pokušaja, pošto mu je prvi zaustavio Lazović.

3. minut - GOL, 0:1! Kakav početak Javora, koji je poveo preko prvog strelca lige Nikole Petkovića! Sjajan je napadač Ivanjičana obve sezone, ovo mu je deseti gol kojim se izdvojio od prvih pratilaca Lukića (TSC) i Mihajlovića (Radnički). Primio je loptu na ivici kaznenog prostora, nije oklevao, usledio je vrhunski precizan udarac po zemlji, lopta je uz mnogo efea, uz samu stativu završila u mreži.

nikola petkovic

Nikola Petković pogađa mrežu Vladimira Stojkovića Foto: MN Press

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, F. Stevanović - Sadik.

JAVOR: Lazović - Cuckić, Krnić, Nikolić, Jevremović - Dolmagić, Kuveljić - Maričić, Piščević, Petković - Mrkaić.

Superliga, 17. kolo

Petak

Partizan - Javor 6:2

(Sadik 9, 36, 59, Ostojić 15, Miletić 40, Stevanović 78 - Petković 3, Krnić 45)

Subota

Čukarički - Rad 16

Mladost - TSC

Voždovac - Proleter

Radnički Niš - Crvena zvezda

Vojvodina - Napredak 18

Nedelja

Inđija - Mačva

Spartak - Radnik

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    22. novembar 2019 | 19:58

    Svaka cast Javoru na pozrtvovanosti...Da su ovako igrali protiv crvenih komunista lagano bi im dali 3,4 komada. Partizan je pokazao da je ove godine najbolji i da igra najlepsi fudbal.

  • znamo vas

    22. novembar 2019 | 19:46

    Tako to radi ponos srbije...razbijaju ovi momci.da fss ne stima zvezdi titulu..malena bi bila svjetlosnu godinu iza ovoga paklenog stroja ..

  • Rastko

    22. novembar 2019 | 18:58

    Partizane sampione obori rekord Ling Long lige da jednom za svagda zacute crveno bele ljige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA