Legenda Dinama iz Zagreba: U Zvezdi su rekli "Neka Hajduk bude prvak", takva je bila politika!

Drago Vabec osvrnuo se na to što na Maksimiru tokom sedamdesetih nije stigao nijedan pehar šampiona države

  • 70
Drago Vabec Printskrin: Youtube/mimichq

Legenda Dinama iz Zagreba, Drago Vabec, dao je intervju za Večernji u kojem se dotakao fudbala u bivšoj SFRJ u kojem je rekao da je Zvezda imala takvu politiku, da ukoliko ona ne može da bude prvak, da to onda bude Hajduk.

Dinamo je tokom sedamdesetih osvojio samo jedan trofej - Kup Jugoslavije iz 1969. godine, a Vabec smatra da je na to uticalo to što je "politika bila takva.

Istina je da nas rezultati u to vreme nisu mazili. Uglavnom smo bili negde oko vrha, iako smo jedne godine zamalo ispali. Harao je Hajduk, za njim i Zvezda, tu i tamo Partizan. Jedne godine i Željo je osvojio prvenstvo. Bila je takva politika. U Zvezdi su rekli - ako ne možemo mi biti prvi, onda neka bude Hajduk.

- Pa dobro, Zvezda je uvek bila Zvezda. Radi se o tome da je Zvezda osvajala prvenstva na malim klubovima, nju nisu toliko interesovali derbiji. Znala je da na istoku ima sve bodove, od Bora i Trepče nadalje. Mi smo tamo imali kikseve i gubili, a derbije dobijali, ali pobedama u derbijima se nije osvajalo prvenstvo, nego se osvajalo pobedama nad malim klubovima, a Zvezda je, kako bi se reklo, u tome uvek bila kao domaćin - rekao je Vabec.

Video: Napadač Dinama iz Zagreba želi u reprezentaciju Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • febo

    25. novembar 2019 | 11:01

    Gledaj grobarcice,Pa naravno da verujete ,kad vas brat kaze

  • fudbalski ne strucnjak

    25. novembar 2019 | 16:21

    totalno nebitan lik.zasto onda zvezda ima vise pobeda nad velikim tomovima iz bivse sfrj osim hajduka.ako nije pobedjivala u derbijima

  • Dejo

    25. novembar 2019 | 11:16

    To su ti rekli sigurno ovi ljudi iz Partizana ,vi ste iz Hrvatske ljubomorni na Crvenu Zvezdu i Srbiju to vam se vidi u sve svere drustva u Hrvatskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA