≫ 

Trener Bajerna: Igračima smo pokazivali kakva ih atmosfera čeka na Marakani!

Istakao je Flik i to da jedva čeka da utakmica počne kako bi osetio tu atmosferu

  • 4
Hans Flik

Foto: AP/Tanjug

Hans Flik, trener Bajerna iz Minhena, najavio je gostovanje Crvenoj zvezdi u utorak veče (21 čas, RTS 1, Arena Sport 1), u okviru 5. kola Lige šampiona!

Flik je u prethodnom kolu protiv Olimpijakosa predvodio Bavarce do pobede od 2:0 koja im je omogućila plasman u osminu finala. Za potvrdu prvog mesta potreban im je bod iz dva meča, pod uslovom da Totenhem pobedi Olimpijakos u Londonu.

Podsetimo, Flik je klub preuzeo početkom novembra, posle otkaza koji je Niko Kovač dobio, i na tri meča Bajern ima gol razliku 10:0. A na početku konferencije je najviše govorio o pojedinim igračima i startnoj postavi.

Nekim igračima je potreban odmor i zato ćemo izvagati koji tim će biti na terenu. Želimo da pobedimo ekipu koja je domaćinska, koji imaju sjajnu atmosferu i koja je pobeđivala mnoge velike ekipe.

Hans Flik

Foto: AP/Tanjug

- Boateng je jako dobro trenirao, dobro je pripremljen. On je jedna opcija više koju imamo, a i dalje nisam odlučio ko će igrati.

- Tijago Alkantara ima povredu ručnog zgloba. Može da igra, za sada je ok. Top je igrač, nakon što sam preuzeo ekipu mnogi igrači nisu bili u top formi i zato sam morao da se odlučim za prvih 11.

- Na njegovo mesto sam stavio Kimiha koji je odradio odlično i za mene je veoma bitno bilo da imam dobru bazu u defanzivi i zato nisam ništa menjao. Bajern može da bude srećan što ima igrača kao što je Tijago.

- Alfonso Dejvis je odlično odradio svaje zadatke. Isto sam bio iznenađen kako je odigrao protiv Dortmunda. Pogotovo u defanzivi. Ako bi uspeo nešto da odradi u ofanzivi, onda ćemo se jako radovati njemu. On je mlad igrač koji ima visok potencijal.

- Miler je igrač koji je jako bitan na terenu, takoreći je produžena ruka trenera i vodi igrače oko sebe.

Jedno od pitanja je bilo i to da li se Flik seća dvomeča Zvezde i Bajerna 1991. godine, pogotovo što je malo pre toga igrao za Bavarce.

Marko Marin

Foto: Marko Jovanović

- Tada sam otišao u Keln, ali već je odavno bilo to. Lično ne mogu da se setim reakcije medija, ali je i te kako bila veoma upečatljiva. Nemačka javnost je to primila kao veliki podvig Zvezde i više od toga ne mogu sad kažem.

Pohvalio je Flik i atmosferu na Marakani.

- Utakmice kući se uvek razlikuju od utakmice u gostima. Atmosfera na stadionu je nešto posebno i jedva čeka da vidim tu atmosferu. Pokazali smo ekipi šta će ih čekati. Ova atmosfera i protivnika čini težim.

Video: Konferencija Milojevića pred utakmicu Crvena zvezda - Bajern

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    25. novembar 2019 | 20:39

    Dobicemo batina. Napred Zvezdaoooooooo

  • Miroslav

    26. novembar 2019 | 06:52

    Neka prošla vremena, već neko vreme Marakana vise ne "grmi" kao u vremenima o kojima on priča, realna istina

  • Realno

    26. novembar 2019 | 09:33

    Kakva crna atmosfera na stadionu od 55 hiljada sa atletskom stazom...Ljudi igrali u grotlu Šalke Arene, Iduna Parka (Dortmund-90 hiljada) a da ne pričam o Kamp Nou ili najglasnijem stadionu u Istanbulu gde Bešiktaš igra...Nemamo šta drugo da ponudimo pa ajde pričamo o atmosferi...Nažalost ali mislim da će oni ovu našu Marakanu ugasiti u prvih 20-25 min sa 2 pogotka i ćao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA