≫ 

"Bomba" Bendera za Bajerovo proleće: Dva crvena kartona i dramatičan remi u Istanbulu!

Dve utakmice, četiri gola, jedan spektakularan

  • 0
Russia Soccer Champions League Bomba Bendera, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su Lokomotivu iz Moskve sa 2:0 u petom kolu grupe D Lige šampiona i verovatno obezbedio proleće u Evropi naredne godine, dok je Galatasaraj remizirao sa Brižom sa 1:1.

Bajer je uz mnogo sreće poveo protiv ruskog predstavnika već u 11. minutu. Loptu je posle kornera probao da ispuca Eder, ona se odbila od noge Rifata Žemaletdinova i prevarila Giljermea.

Ako je prvi gol i bio slučajnost, drugi svakako nije jer je Aranguiz sjajno podigao loptu u 54. minutu, Sven Bender je izbegao ofsajd zamku i onda volejem zakucao loptu u dalji ugao gola Lokomotive.

Farmaceuti su ovim pogotkom došli do šestog boda u grupi i imaju tri više od direktnog konkurenta za treće mesto - upravo ekipe Lokomotive. Uz to, Rusi imaju i lošiju gol razliku pa će teško u poslednjem kolu protiv Atletiko Madrida moći da računaju na veliku pobedu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Galatasaraj je imao minamalac u Istanbulu sve do nadoknade vremena u borbi sa direktnim konkurentom za nokaut fazu Lige Evrope. Sve je mogao da reši Adem Bujuk u 11. minutu kada je primio centaršut u kaznenom prostoru, okrenuo se i pogodio mrežu.

Međutim, Krepin Diata je u 92. minutu povukao loptu prema sredini sa desnog krila i šutirao je po zemlji levicom i pogodio malu mrežu. Upravo je Diata uz Klintona Matu isključen do kraja meča pa je Briž završio meč sa dvojicom manje na terenu.

U istoj grupi su i PSŽ i Real Madrid, gde se Madriđani nadaju da će Svecima vratiti za poraz u prvom međusobnom meču i time potvrditi drugo mesto i nokaut fazu elitnog takmičenja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Trening fudbalera Crvene zvezde pred sutrašnji meč sa Bajernom iz Minhena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA