Šta se desilo u svlačionici Zvezde? Gde je puklo i kako je sve isplivalo na površinu posle Bajerna?

Sada su neke stvari ogoljene i jasno je da atmosfera među igračima nije na najboljem nivou

Vujadin Savić, Marko Marin, Filip Stojković, Milan Borjan, FK Crvena zvezda, svlačionica Foto: MN press

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su najveći šamar u istoriji kluba! Bajern Minhen je ponizio crveno-bele na Marakani sa 6:0 i tako spustio klub iz Ljutice Bogdana na zemlju, naneo mu rekordan evropski poraz i jasno stavio do znanja da nemaju kvalitet da se nose sa najvećima.

Međutim, najveći je problem što sada nema ni srca. Zvezda nije imala dovoljan kvalitet u poređenju sa Liverpulom prošle godine, koji je kasnije i osvojio titulu prvaka Evrope, ali je imala srce i igrače koji su ostavljali krv na terenu, naročito u svojoj kući.

Tada je Zvezda imala svoje "Gardiste", koji su čuvali Marakanu i nisu dozvoljavali nikome da se iživljava, kao što je to uradio Bajern, a pre toga i Totenhem.

Da je nešto "puklo" u svlačionici početkom leta bilo je jasno nakon što je Vujadinu Saviću skinuta kapitenska traka i dodeljena je Marku Marinu, dok je on i dalje bio u klubu, što nije manir velikog kluba.

Razloge nikada nismo saznali i atmosfera u svlačionici je zbog toga bila prekrivena velom misterije od početka sezone. Da se nešto ozbiljno zakuvalo bilo je jasno nakon što su Vujadin Savić i Filip Stojković ubrzo maltene oterani iz kluba, jer su dati drugim klubovima bez ikakvog obeštećenja. Samo da odu sa Marakane.

Filip Stojković, Vujadin Savić Vujadin Savić i Filip Stojković; Foto: Marko Jovanović

Vođe takozvanih "Gardista" su sklonjene iz kluba, prodat je i Čaušić, koji je bio u toj ekipi, Branko Jovičić se povredio, pa je ostao samo još Marko Gobeljić, koji se sada utopio u sivilo ekipe kojoj je moral potpuno srozan.

Izjava Milana Borjana posle meča pokrenula je lavinu. Na pitanje Telegrafa, šta se promenilo u odnosu na prošlu godinu, kada je Zvezda, iako nije imala kvalitet koji može da se meri sa Liverpulom, izlazila na teren hrabro, za razliku od ove ekipe sada koja izlazi na mečeve kao pred streljački vod, golman Zvezde je rekao da "neki igrači igraju za pare i ne znaju šta je Zvezda, dok su ranije tu bili igrači koji su igrali srcem za klub".

- Iskreno ne znam šta da kažem. Dosta igrača je pre dve godine ovde bilo koji su igrali srcem, koji nisu igrali za pare i ne znam ja šta. Kad igraš srcem onda mnogo više daš, veću želju imaš i više doprinosiš. Ima dosta igrača koji ne znaju šta je Crvena zvezda, ali sve je to fudbal.

Istakao je i da moraju u svlačionici da kažu jedni drugima iskreno u lice šta misle, jer Zvezda ovo ne zaslužuje.

- Mnogo mi je teško, jer na ovakvim utakmicama treba da uživaš, da igraš za grb, ne igraš ovde za pare. Ovde igraš za grb i ove ljude koji dođu na stadion. Mnogo je teško, treba da analiziramo sve, kažemo jedni drugima šta mislimo i vidimo kako da se vratimo na staze uspeha. Zvezda ovo ne zaslužuje. Iskreno. Ne zaslužuje, ja se prvi izvinjavam navijačima zbog ubedljivih poraza - konstatovao je Borjan nakon meča.

I Vladan Milojević je posle meča konkretno odgovorio da nešto mora da se menja i da ne zna šta je razlog tog straha sa kojim igrači izlaze na megdan ovako moćnim ekipama poput Bajerna.

- Ništa im nisam rekao posle utakmice, ali ono što sam im rekao pre i na poluvremenu jeste da ne vidim nikakav rzalog za strah. Bajern jeste pokazao moć, ali meni taj strah nije jasan. Ono što mi jako smeta jeste upravo taj strah i to ne sme da bude tako. Ne znam zašto je to tako. U narednim danima ćemo probati da sednemo i razgovaramo i vidimo zašto je to tako.

- Da li je to zbog igrača, mene ili... Ja ne vidim svrhu da se plašimo bilo čega. Hrabrost ne treba da bude u izjavama. Ovaj poraz ću preboleti na svoj način. A u narednim danima ćemo videti šta je uzročnik. Nešto mora da se promeni u svakom slučaju - rekao je Milojević.

Video: Nebo se više ne otvara nad Marakanom: Surovi Bajern upropastio Zvezdu sa 6:0

- Zvezdi je do kraja polusezone ostalo da odigra tri prvenstvena meča, prtiv Voždovca i Spartaka na svom terenu i u gostima protiv Mladosti iz Lučana. Odlučujuća utakmica sezone biće duel u Atini protiv Olimpijakosa 11. decembra, gde bi pobeda ili remi doneli Zvezdi proleće u Evropi, koje bi moglo da spere gorak ukus koji se javio u ustima svih koji vole Zvezdu posle duela protiv Totenhema i Bajerna, gde je Zvezda u četiri meča primila 18 golova, a nije dala nijedan.

Nema sumnje da sportski sektor kluba čeka ozbiljan posao tokom zimske pauze. Kadrovska situacija mora da se promeni, da se vidi kakva će biti sudbina promašenih pojačanja, ali i da se porazgovara sa liderima ekipe i da se reše problemi koji tinjaju u svlačionici i prete da eksplodiraju.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    27. novembar 2019 | 13:07

    Pogledajte igrace koji su 1996-te na Mari igrali 1:1 protiv Ronalda, Gbardiole, Blana, popescua, stoickova i najvecih Zvezda tog vremena. Recicete da su igraci poput Vanica, Ljubojevica, Antica, Njegusa i Djorovica skupi. Pustite te fraze o parama, ne prekeivajte nesposobnost sa tom pricom.

  • Curkape

    27. novembar 2019 | 12:02

    Pa javna tajna je da su se Savic i Milojevic hvatali za vrat i tu je sve puklo

  • Doktor

    27. novembar 2019 | 11:50

    Gde očekujete SRCE I KRV kad imate 7 stranaca? Samo PARTIZANOVA i zvezdina deca znaju sta je dres za koga igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA