≫ 

Koliko Zvezda sme da primi golova od Olimpijakosa, a da joj odbrana ne bude najgora u istoriji LŠ?

Samo četiri odbrane su trenutno slabije od crveno-belih

  • 16
FK Crvena zvezda - FK Bajern

Foto: Marko Jovanović

Kako god se grupna faza Lige šampiona završi za Crvenu zvezdu, ostaće umapćeno da je ova generacija crveno-belih imala jednu od najgorih odbrana u istoriji ovog takmičenja!

Ne i najgoru, barem za sada, ali vredi napomenuti da je do kraja ostalo da se odigra još jedno kolo. Međutim, teško da je moguće da će Zvezda ''skinuti'' onaj negativan rekord koji drže Legija i BATE Borisov.

Crveno-beli su do sada primili 19 golova (devet od Bajerna i Totenhema i jedan od Olimpijakosa), dok su pomenuta dva kluba primili 24. Dinamo je takođe ispred Zvezde sa 22 primljena gola, dok Malme ima 21.

BATE je u sezoni 2014/15 primio 24 gola u grupi sa Šahtjorom, Portom i Atletik Bilbaom. Pritom su dali samo dva gola.

FK Crvena zvezda - FK Bajern

Igrači Zvezde pognute glave napuštaju marakanu posle Bajerna Foto: Marko Jovanović

Legija je u sezoni 2016/17 primila 24 od Reala, Borusije i Sportinga, ali su dali devet i prošli kao treći iz grupe. Podsetimo, tada je Aleksandar Prijović igrao za Legiju, a mnogi navijači Zvezde se nadaju sličnom scenariju i u Pireju, odnosno da će crveno-beli obezbediti to treće mesto i LE.

Dinamo je 22 gola primio u sezoni 2011/12. Modri su bili u grupi sa Realom, Lionom i Ajaksom, a uspeli su da postignu tri pogotka. Malme je u sezoni 2015/16 igrao protiv Reala, Pari Sen Žermena i Šahtjora, a grupnu fazu su završili sa gol razlikom 1:21.

Dakle, Zvezda ne sme da primi pet golova od Olimpijakosa ukoliko želi da ostane ispod Legije i BATE Borisova, ali verujemo da će na Marakani motiv biti i to da se ostane i ispod Dinama. Naravno, onaj motiv igranja u LE je svakako najveći.

Video: Nebo se više ne otvara nad Marakanom: Surovi Bajern upropastio Zvezdu sa 6:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    27. novembar 2019 | 13:32

    A odbrana CZ sve reprezentativci....

  • Red Star BL

    27. novembar 2019 | 13:19

    Sta kolko sme da primi ne razumem ? Pa ono sto su primili prosle i ove sezone to prosecni klubovi ne prime za 10 god u evropskim takmicenjima. Dosta je cirkusa i manekena medju igracima i rukovodstvom. Ovi su napravili najvecu bruku i ponizenje kluba u istoriji Zvezde ! UPRAVA NAPOLJE !

  • Rade

    27. novembar 2019 | 15:18

    Ja bih bio zadovoljan sa 1:0 za Olimpijakos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA