≫ 

Enrike otkrio sukob u timu Španije: Došao je u moju kuću na 30 minuta, ne želim više da ga vidim

Otkriveni razlozi sukoba Luisa Enrikea i njegovog pomoćnika oko klupe Crvene furije

  • 0
Luis Enrike Foto: AP/Tanjug

Luis Enrike se nedavno vratio na klupu fudbalske reprezentacije Španije, a sada je zvanično predstavljen i odlučio je da objasni razloge neslaganja sa doskorašnjim pomoćnikom Robertom Morenom kog je i zamenio!

Podsetimo, Moreno je vodio nacionalni tim umesto Enrikea kog je zadesila tragedija kada je izgubio ćerkicu, ali je prvobitna ideja bila da se on povuče čim se Luis oporavi i poželi da se vrati.

Međutim, Moreno je u međuvremenu promenio poloču i nije se čak ni pojabvio na novoj ''promociji'' Enrikea. Tada je bilo jasno da on napušta dobro poznati stručni štab.

Nedavno se emotivno obratio javnosti, a sada je stiglo i objašnjenje Luisa Enrikea.

Luis Enrike Foto: AP/Tanjug

- Ovo je poseban dan za mene, vraćam se kući, u reprezentaciju, s namerom da završim projekat. Prinuđen sam da ponudim neka objašnjenja. Osoba sam koja se klanja kontroverzi, radio sam to kroz celu karijeru, ali ovoga puta kontroverze potiču od osobe s kojima sam sarađivao godinama. Jedini odgovoran što Roberto Moreno nije i dalje deo mog stručnog štaba sam ja. Ni predsednik saveza Rubiales, ni sportski direktor reprezentacije Molina, nego ja - počeo je Enrike i nastavio:

- Pozvao me je, sreli smo se u mojoj kući i tokom razgovora od 20-30 minuta osetio sam da želi da vodi selekciju na EP, a da kasnije, ukoliko poželim da se vratim, pošto je takav dogovor bio sa čelnicima, on opet postane moj pomoćnik.

- Razumem da je uzbuđen zbog šanse, životne prilike koja mu se ukazala, jer je radio naporno i ambiciozan je, što su kvalitetni kakvi moraju da se cene, ali za mene je to ujedno i nelojalnost. Ja tako nešto nikad ne bih uradio, niti pokraj sebe želim ljude koji na sličan način razmišljaju. Preterana ambicija nije vrlina, već mana. I to velika.

Luis Enrike Foto: AP/Tanjug

Rekao sam mu tad da ga ne želim u svom stručnom štabu nikad više i da od toga ne opdstupam. Rekao sam mu i da ću u jednom trenutku se vratiti na posao, samo ne znam kad. Sastanak se završio tako što sam pozvao ostale saradnike iz stručnog štaba i rekao im svoje mišljenje.

- Isto tako, ne želim da se moje reči pogrešno shvate. Da razjasnimo: nikad se nisam nudio FS Španije, niti zvao ljude da me vrate u selektorsku stolicu, još manje da sam tražio od trećih lica da u moje ime zivkaju ljude - rekao je Enrike!

Video: Gori Španija River slavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA