A smejali ste se Radetu Bogdanoviću: Dembeleu stiglo otvoreno pismo da batali mreže i otera drugare!

Stranputica je kobna po igrača Barse, o čemu je već pričao i Rade Bogdanović

  • 1

Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović izazvao je podsmeh komentarima na RTS-u, na račun Usmana Dembelea, a dan posle, skoro identična priča je objavljena u španskim medijima!

Bivši igrač Atletika, Verdera i brojnih drugih klubova, na ležeran način je objasnio šta se dešava sa Usmanom Dembeleom, jednim od najvećih pojačanja Barselone u novijoj eri. Inače, Telegraf je ne tako davno sa njim uradio veliki intervju.

- FK Barselona mu je prvo angažovao nutricionistu da mu objasni da ne treba da se hrani u restoranima brze hrane. Onda su mu angažovali psihijatra da mu objasni da je profesionalni fudbaler i da po noći ne sme da gleda porniće i da organizuje sa svojim rođacima one video igre na profesionalnom nivou - rekao je Rade i naišao na podsmeh srpskih tviteraša i javnosti, a potom je Jakinto Ela, nekadašnji fudbaler Espanjola i Sautemptona, uputio otvoreno pismo igraču.

Rade Bogdanović Foto: Marko Todorović

- Imaš tek 22 godine, a zdravstveni karton ti je debeo. Zabrinjavajuće je da je reč o sitnim povredama, nisu uznemiravajuće po telo, alio mogu i te kako da uzdrmaju samopouzdanje. Mala neprijatnost je dovoljna da se upali amarm. Nenamerno postaješ hipohodar. I to je normalno. Kad sam video kako u suzama napuštaš teren odmah sam sebe stavio u tvoju situaciju, znam šta su mišićne povrede. Kao kad se siromašnoj porodici radničke klase pokvari automobil kojim ide na posao - napisao je Ela.

Usman Dembele Foto: AP/Tanjug

- Stičem utisak da nekad i kriješ da si povređen, osećam da dosta utakmica igraš pod opterećenjem, kao da se povreda šunja i šapće ti na uvce: „ako sprintaš, videćeš šta će ti se desiti“. Otkako su pre dve i po godine potpisao za Barselonu bio si povređen osam ili devet puta, što nije normalno za tako mladog igrača. Potrebno je da razmisliš o pojedinim stvarima, da svoje telo sto odsto staviš u funciju tima, da dopustiš lekarima da se izleče.

On mu je potom poslao i direktniju poruku, malo "uvijeniju" od onog što je Bogdanović imao da kaže.

- Isključi se, bar na neko vreme, sa društvenih mreža. Čemu ti služe kad su ionako sve prijatelje smestio u svoj dom? Tek to je pitanje: zašto uopšte živiš sa toliko drugara? Zar ne postoji još neko s kim bi trebalo da se viđaš ili te jednostavno niko drugi sem njih ne zanima. Izbaci ih iz svoje kuće, ali to ne znači da bi trebalo da ih izbaciš iz svog života. Razumem da ti je potrebno društvo, međutim, vreme je da počneš da razmišljaš kao odrasla osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskeno

    28. novembar 2019 | 18:23

    Neka sedne i popriča sa Ronaldom kako da vodi računa o svom telu! Čovek 35 godina a organizam 25! E to je kad se pridržavas pravila i zato je zadnjih 15 godina jedan on najboljih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA