≫ 

Tadićev trener oduševljen Srbinom: "Treneru, možemo li kao Dušan? Ne, upašćete u nevolju!"

Ako Dušan ne trenira barem pola sata dnevno, oseća se kao da ništa nije radio ceo dan - istakao je Jan Klujtenberg

  • 1
dušan tadić Foto: MN press

Srpski reprezentativac Dušan Tadić važi za "velikog radnika" kako na terenu, tako i van njega, a po svemu sudeći on je uzor mnogim fudbalerima u Holandiji. 

Tako holandski Algemen Dagblad prenosi scedočenje Jana Klujtenberga, kondicionog trenera iz Holandije koji je radio u AZ Alkmaru, Fajnordu, Tventeu, Sautemptonu i reprezentaciji koji je oduševljen načinom na koji Tadić trenira.

- Ako Dušan ne trenira barem pola sata dnevno, oseća se kao da ništa nije radio ceo dan, kao da mu je taj dan propao - rekao je on i dodao:

Sećam se, dešavalo se ranije da mi dođu čak igrači iz reprezentacije Holandije i traže mi da ih treniram po programu po kojem radi Tadić. Savetovao sam ih da to ne rade, jer će upasti u nevolju. Oni fizički ne bi mogli da izdrže taj program!

Video: Dušan Tadić sumirao utiske posle remija sa Ukrajinom

On za Tadića ističe da je poseban igrač:

Dušan je došao iz sredine u kojoj moraš da uradiš sve što možeš da bi uspeo. On je još u svojim ranim godinama „ulagao“ u sebe i proširio svoje mogućnosti. U Engleskoj je čak u jednom momentu preterao sa treninzima, pa je morao na operaciju.

Holandski trener je istakao da je srpski reprezentativac za godinu dana u Ajaksu uticao na ostatak ekipe.

Dušan se još u Tventeu razlikovao od ostalih, koji nisu mogli da prate njegov program. Frenki de Jong je u Ajaksu pokupio dosta toga od Tadića, pa je i on pred svaki trening dolazio ranije, da se pripremi, da svoje telo dovede na maksimalan nivo. To praktikuje i sada u reprezentaciji Holandije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA