Asistencija Tadića i het-trik Langa: Ajaks 20 minuta bio u nokdaunu, pa rasturio Tvente

Kopljanici se razjarili u drugom poluvremenu

  • 0

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Tvente u meču 15. kola Eredivizije posle velikog preokreta jer je domaćin na stadionu De Grolš Veste vodio već posle 20 minuta sa 2:0.

U preokretu je učestvovao i srpski reprezentativac Dušan Tadić koji je asistirao za gol Noe Langa u 51. minutu.

Tvente je poveo u 15. minutu preko Keite Nakamure, kada je Japanac povukao loptu po levoj strani i sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u malu mrežu za 1:0.

Samo četiri minuta kasnije igrači Tventea su vodili sa 2:0. Aitor Katalapiedra se našao u napadu, a domaći fudbaleri su terorisali Ajaks kontrama.

Usledio je šou Noe Langa. Prednost crvenih je prepolovljena u 32. minutu kada je Lang na petercu primio loptu od Hakima Zijeha i zakucao je pod prečku.

Na 2:2 izjednačio je isti igrač posle asistencije Tadića, mada treba napomenuti da su Kopljanici u obe situacije imali sreće jer je lopta prolazila "kroz" noge fudbalera Tventea.

Na 2:3 je preokrenuo Klas Jan Huntelar u 61. minutu kada je iz prve raspalio po lopti sa 15 metara i novi odbitak pretvorio u gol.

Četvrti gol gostiju je prava komedija. Strelac je još jednom bio Lang, ali se ne zna ko je gore reagovao od igrača iz odbrane Tventea.

Povratna lopta golmanu je bila veoma nespretna, jer Džoel Dromel nije smeo da je dira rukom zbog indirekta, već je samo odbio o leđa jednog svog saigrača i praktično je doturio do Langa kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu za 2:4.

Konačan rezultat je postavio Huntelar u šestom minutu nadoknade u kontri, pa sada Ajaks ima 41 bod i nalazi se na prvom mestu Eredivizije, dok je Tvente 12. sa 18 bodova.

Video: Dušan Tadić sumirao utiske posle remija sa Ukrajinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA