Tadićev bivši kapiten nasledio Embapea: De Liht je najbolji mladi fudbaler planete

Holanđanin Matijs De Liht dobio je priznanje za najboljeg mladog fudbalera sveta, a iza njega je zaista neverovatna godina

  • 1
France Golden Ball Foto: Tanjug/AP

De Liht je sa svega 19 godina kao kapiten vodio Ajaks do polufinala Lige šampiona podržan Dušanom Tadićem, Frenkijem De Jongom, Hakimom Zijehom i ostalima iz navale Kopljanika.

Ajaks je vratio titulu prvaka Holandije u svoje vitrine u Amsterdamu posle nekoliko godina, uzeo je i Kup, a De Liht je za sve to vreme komandovao odbranom.

Što se tiče uspeha sa reprezentacijom bio je i deo tima Holandije koji je igrao finale Lige nacija i koji je izgubio od Portugala, a letos je iz Ajaksa prešao u Juventus za 75 miliona evra.

On je tek drugi dobitnik ove nagrade u izboru Frans fudbala, jer je prošle godine inicijalnu nagradu dobio Francuz Kilijan Embape.

De Lihtu je dodeljena nagrada koja obuhvata fudbalere do 21 godine, a u konkurenciji su bili i Žoao Feliks, Samjuel Čukvueze, Mateo Genduzi, Kai Haverc, Moiz Ken, Li Kang-in, Andrej Luni i Džejdon Sančo.

Video: Nismo mogli da dišemo, Bajern već dve nedelje igra neki drugi fudbal: Marin iskren posle debakla!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaske

    2. decembar 2019 | 22:00

    Glupost. U Juventusu samo pravi kikseve, gledam svaki meč. Sve je to politika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA