• 6

Van Basten izbačen iz igrice FIFA zbog skandaloznog nacističkog pozdrava

Igrica će imati jednu legendu manje

  • 6

Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten izbačen je iz igrice FIFA 20 zbog nacističkog pozdrava koji je izgovorio uživo na holandskog televiziji FOX Sports.

Van Basten radi kao analitičar, mislio je da je njegov mikrofon isključen i na kraju razgovora između novinara FOX Sportsa i trenera Heraklesa Nemca Franka Vormuta je dobacio "Zig hajl", sa željom da ismeje izgovor nemačkog jezika svog kolege i tako se našali sa njim.

Pošto je mikrofon bio uključen, izjavu je čula holandska javnost, a ubrzo se priča raširila. Bivši holandski as se odmah izvinio, kao i njegova TV kuća, koja se oglasila saopštenjem, a onda ga suspendovala na nedelju dana i njegov honorar donirala Institutu za istraživanje rata, holokausta i genocida.

Nakon što je cela priča završila u javnosti rukovodstvo proizvođača, izdavača i distributer videoigara "Electronic Artsa" (EA) izbacilo je lik Marka van Bastena iz igrice FIFA 20.

- Svesni smo onog što je Marko van Basten nedavno učinio. Kroz našu igricu promovišemo ravnopravnost i različitost. Kao rezultat toga, suspendovaćemo lik Marka van Bastena - rekao je proizvođač igrica.

Video: Pogledajte vodeći gol Orlića protiv Estonije

(Telegraf.rs)ffudbal

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima