≫ 

Da se nisam bavio fudbalom, bio bih profesor: Evo šta bi Savo predavao i za čime jedino žali!

Zanimljiv odgovor nekadašnjeg "vukovca"

  • 11
Savo Milošević Foto: MN Press

Trener Partizana Savo Milošević kaže da bi bio profesor istorije da ga sudbina nije usmerila na fudbal.

Duga i uspešna karijera u Španiji, Engleskoj, Italiji, Jugoslaviji i drugim meridijanima vodila ga je do Partizana gde je danas trener, a povremeno se ostvaruje i kao glumac.

To, prema Miloševićevim rečima nisu jedina njegova polja interesovanja...

- Ja sam stalno govorio da bih bio profesor istorije pošto mi je to bio omiljeni predmet u školi i ne samo u školi. Kasnije sam, do danas, to me nije prošlo, voleo i volim knjige iz istorije i srpske i svetske i mislim da sam naučio bar tri paralelne srpske istorije. Zvaničnu, nezvaničnu i onu tajnu i mislim da toga samo kod nas ima. Još sad neke delove otkrivam u poslednje vreme, ni to još uvek nije "zakucano". Ali generalno, više me zanimaju društvene nauke - rekao je trener crno-belih i odgovorio na konstataciju da je bio "vukovac" u školi.

- Da, zato i kažem da mi je to jedini veliki žal u životu, to što se nisam doškolavao jer mislim da sam imao potencijala - dodao je Milošević.

Upitan kako mu je bilo kao gostu na Pravnom fakultetu, kaže da mu je prijalo. Sa studentima je pričao o učešću države u razvoju infrastrukture u sportu, uz mišljenje da ona ne treba da ulaže ni evro u same klubove.

- Pričam ja to dugo. I dalje mislim, Zakon o sportu nalaže tačno definiše kako država može da ulaže u klubove i da pomaže. Ako radimo kako treba, onda nam ne trebaju pare od države za kupovinu igrača. Ona treba da se bavi drugim stvarima. Ništa novo nisam rekao, ali mi je na Pravnom bilo zanimljivo. Prvi put sam bio tamo. Kao što znate, nisam završio fakultet i visoke škole i bilo je lepo. Jedini žal pored profesionalne karijere je bilo što to nisam završio pa je lepo bilo izaći tamo i pričati sa studentima - zaključio je Milošević.

Video: Milošević priznao grešku u Holandiji: Čim sam izvadio Sumu, znao sam...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. decembar 2019 | 17:52

    Па чуј, и овако је предавао часове...са Толетом заједно...тема како смо урнисали Српски фудбал...

  • Grobar

    3. decembar 2019 | 18:34

    Bili smo kolege.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA