≫ 

Kako su Andrija Živković i njegov otac izigrali Partizan: Vuletić otkrio istinu posle tri godine!

Potpredsednik Crno-belih govorio na tribini Pravnog fakulteta

  • 59
Andrija Živković, Jovica Živković Foto: Milena Đorđević

Potpredsednik FK Partizan i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić bio je jedan od učesnika tribine na Pravnom fakultetu u organizaciji "Centra za regionalnu studentsku saradnju" na kojoj je centralna tema bio pravni položaj profesionalnih fudbalera, prenosi Kurir

Vuletić je na tribini isrpičao priču šta je bilo sa čuvenim transferom Andrije Živkovića u portugalsku Benfiku.

Slučaj Živković je uvek bio zanimljiva tema za slušaoce,  jer je jedan od retkih igrača koji je uspeo da ode iz kluba bez obeštećenja, to jest da primora klub da plati obeštećenje investicionom fondu..

- Septembra 2014. godine, rukovodstvo Partizana na čelu sa gospodinom Đurićem potpisalo je ugovor sa jednim investicionim fondom po kom je 50 posto ekonomskih prava na Živkovića prodato upravo tom investicionom fondu. U to vreme, Andrija nije bio ni na fudbalskoj mapi, priliku je dobijao samo sa klube, a bilo je slučajeva kada nije bio ni u protokolu - pričao je Vuletić.

Vladimir Vuletić Foto: Telegraf

- Onda se desio Novi Zeland 2015. godine i SP za omladince kada je Živković ’’eksplodirao’’ i kada je njegova cena na tržištu drastično skočila.

- Nakon toga, Živković je igrao sjajno i u dresu Partizana sa kojim je izborio igranje u Ligi Evrope. Krajem 2015. godine na adresu kluba stiže ponuda Benfike od 5 miliona evra, što bi crno-bele tada izvuklo iz krize, jer je te 2016. godine Partizan praktično bio bez dinara.

- Živković odbija da napusti Partizan, pod izgovorom da ne želi još da napusti klub, iako mu na leto 2016. godine ističe ugovor i tada bi kao slobodan igrač i bez obeštećenja klubu, uz mnogo veću platu, mogao da ode negde - rekao je Vuletić i dodao:

Vladimir Bulatović Foto: MNPress

- To se na kraju i dogodilo. Ono što je još gore u celoj priči jeste činjenica da po ugovoru, koji je potpisao Dragan Đurić sa tim investicionim fondom godinu ranije, Partizan je bio dužan da prihvati prvu ponudu koju dobije od nekog kluba, a ukoliko se to ne desi, Partizan je bio dužan da plaća penale u vrednosti 50 posto dostavljene ponude, tačnije 2.5 miliona evra u ovom slučaju.

- Pa tako Partizan umesto da zaradi 5 milona evra, on je bio dužan da plaća 2.5 miliona. Da to ne bude sve postarao se roditelj Živkovića. Naime, otac Andrije Živkovića je zajedno sa Andrinjim menadžerom napravio novi investicioni fond pod nazivom ’’Žile internacional’’ koji od Benfike na ruke dobija 3 miliona evra i tako Živković odlazi u Benfiku, a Partizan je morao da otplaćuje penale od 2.5 milona evra umesto da prihoduje 5 miliona - zaključio je Vuletić.

Živković je i dalje u Benfici njegova trenutna tržišna vrednost je oko 8 miliona evra, po proceni renomiranog sajta Transfermarket.Za Benfiku je u svim takmičenjima tekuće sezone odigrao 30 utakmica i još uvek nije uspeo da se upiše u listu strelaca, pa nije ni čudo što se u portugalskoj štampi već sada spekuliše gde bi Živković mogao da nastavi karijeru.

Video: Potpredsednik Partizana vodi navijanje u svlačionici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gargo

    3. decembar 2019 | 20:25

    Pa prof mislio predriblovati Živkoviće ali oni bolje driblaju. U prevodu svako gleda svoj interes.

  • Pera

    3. decembar 2019 | 20:40

    Au kakav lažov oni su prodali živkovića bez njegovog znanja u apolon a kad su videli da su veliki klubovi zagrizli za živkovića i ponudili 10 miliona onda su je krenula hajka da prduže ugovor ,kada su živkovići saznali za prodaju jednostavno su ih otkačili a sad ovi kmeče stop mafiji u fudbalu

  • Djeka

    3. decembar 2019 | 22:55

    Klubovi u velikim dugovima a na platnom spisku veliki broj "radnika" se ne smanjuje. Da ne pričamo o raznim sumnjivim troškovima. Troše kao da su uspešna firma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA