≫ 

Zabolelo me je kad me je Kristijano stigao! Mesi priznao da mu je proradila sujeta

Sada je opet sam na vrhu

  • 15

Fudbaler Barselone Lionel Mesi priznao je da mu nije bilo svejedno kada se njegov "arhineprijatelj" Kristijano Ronaldo izjednačio sa njim po broju Zlatnih lopti.

- S jedne strane mi se svidelo što sam imao pet trofeja i bio jedini koji to ima. Kada se Kristijano izjednačio sa mnom, priznajem da me je to malo zabolelo jer nisam više bio jedini na vrhu - priznao je Mesi za Marku.

On je dominirao u tom pogledu početkom decenije, ali je onda Ronaldo od 2013. do 2017. osvojio četiri od pet "lopti" pa su Argentinac i Portugalac posle 2017. bili izjednačeni sa po pet, sve do ponedeljka uveče kada se Leo opet osamio na vrhu šestom Zlatnom loptom.

- Timske titule su najbitnije, mada i pojedinačne imaju veliku vrednost. Što se tiče Zlatne lopte, svako živi na svoj način. Naravno, na najvišem nivou fudbala, uvek želite da ih osvojite. Razumem zašto Kristijano ove godine nije dobio - priča Mesi.

Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Deo razloga leži u tome što je Juventus ispao u četvrtfinalu Lige šampiona od Ajaksa, predvođenog Dušanom Tadićem, Frenkijem de Jongom, Matijsom De Lihtom, Hakimom Zijehom, Donijem Van de Bekom i još nekolicinom odličnih igrača.

Međutim, ni Mesi nije sa Barselonom stigao dalje od polufinala elitnog takmičenja...

- Nijedan od nas nije stigao do cilja i osvojio Ligu šampiona, a to je takmičenje koje daje najveću šansu za Zlatnu loptu. Kada ih je Kristijano Ronaldo osvajao, to je bilo zbog toga što je imao odlične sezone, osvajao Lige šampiona i odlučivao je mnoge mečeve - objasnio je Argentinac.

Mesi, Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Njegova Barselona je prošle sezone u polufinalu ispala od kasnijeg šampiona Liverpula posle velikog preokreta Redsa, a momak koji je igrao za šampionski tim - Virdžil Van Dajk, završio je kao drugi u izboru za Zlatnu loptu.

Da podsetimo, od 2008. do 2018. godine Argentinac i Portugalac su podelili sve Zlatne lopte, da bi tek 2018. taj njihov niz prekinuo Luka Modrić posle sjajnog izdanja Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji i osvajanja titule šampiona Evrope sa Real Madridom.

Video: Jovančić dribla kao Mesi, fudbaleri Bajerna nemoćni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaske

    3. decembar 2019 | 22:57

    Roki je i ove godine osvojio Ligu nacija, za razloku od tebe koji si se blamirao na Copa America. Toliko o titulama.

  • Lav

    3. decembar 2019 | 23:16

    "Razumem sto je Ronaldo nije osvojio", I mi razumemo sto si je ti osvojio.

  • Pirlo

    3. decembar 2019 | 23:49

    Ronaldo jeste narcisoidan, i vecina ga mrzi jer je frajer sa kakvim bi ih njihove devojke/zene rado prevarile. Messi je takodje zavidan na tome i to se oseca. Ronaldo se ponasa mozda kao "spoiled brat" i da bi zajebavao nekoga samo zato sto mu se moze, dok je messi lik koji da ima plac polovnjaka bi auto sa milion km spustio na 10hiljada i dok trepnes uzeo pare i prevario (citaj BOJSI) Ronaldinjo je i za jednog i drugog izmislio fudbal, Zunjino kratke slobodnjake, Miha dugacke, Bekam centrasuteve, Dejo prodor po sredini, pa sta reci tek o mnogim drugim fudbalerima ere od kraja 70 tih do kraja 90tih (Mateus, Piksi, Gulit, Bebeto, Rivaldo, Fauler, Zenga, Vea, Ronaldo 1, Stoickov, Pancev, Hadzi...) u mnogo opasnijem fudbalu od ovoga od 2005-6 na ovamo. I jedan i drugi su nabijaci statistike u fudbalu koji to vise nije. Aj zdravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA