≫ 

U kući bih morao da peglam, kuvam, čistim.. Murinjo nasmejao sve kad je rekao što je živeo u hotelu

Nije hteo da kupuje kuću u Mančesteru iz praktičnih razloga

  • 2
Maurisio Poketino, Žoze Murinjo

Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Portugalski trener Žoze Murinjo vraća se na Old Traford, ali kao menadžer drugog kluba - Totenhema. I kaže da njegov povratak u Mančester nije u "zloj krvi".

Murinjo tvrdi da je sa svim upravama klubova do sada ostao u dobrim odnosima, te da mu i Ed Vudvord i Florentino Perez, pa Masimo Morati, Pinto da Kosta čestitaju Božić.

Pored toga, navijači su mu skandirali ime kada se prethodno vratio na Teatar snova, ali kao analitičar. Na konferenciji pred meč Totenhema i Junajteda bilo je prostora i za onu drugu, privatnu stranu Murinjovog života u Mančesteru iz kog je otišao decembra 2018. godine.

Novinare je konkretno zanimalo zbog čega Murinjo nije imao kuću u ovom gradu na zapadu Engleske.

- Pa ja bih bio nesrećan da sam bio u svojoj kući. Morao bih da čistim, što ne želim, da peglam, ne želim, ne znam ni kako. Morao bih i da kuvam. Pržena jaja i kobasice, to je sve što umem da spremim. Ovako sam imao sjajan apartman u hotelu. Bio je to moj prostor. I nije bilo žurbe da posle nedelju dana moram da se iselim. Ne, sve je bilo moje. Tu sam se uselio, ubacio svoj TV, knjige, kompjuter. Bio je to pravi stan sa telefonskom linijom, stan "donesite mi kafe late" ili "ne želim da siđem na večeru, da li biste mi je doneli gore" - ispričao je harizmatični Portugalac.

Dodao je da mu je u Mančesteru bilo zaista lepo, ali da se neke stvari poput rada sa Polom Pogbom kog je sam doveo - nisu poklopile. Uprkos svemu, Murinjo je poručio da ne dolazi "kao zlikovac" već samo kao trener koji sada želi da igra protiv Junajteda i pobedi ga.

- Vi na to gledate kao da je bilo juče, na pre skoro godinu dana. Sad sam u Totenhemu. Ako želite da pričamo o Junajtedu kao protivniku, to je u redu. A što se tiče moje prošlosti tamo, uđite u moju kancelariju i videćete na stolu nekoliko slikama iz mog perioda u Junajtedu i to je sve. Jedna sa finala Lige Evrope sa mojim sinom u Stokholmu i jedna iz finala Karabao kupa na kojoj sam sa peharom - objasnio je Murinjo.

Totenhem i Junajted igraju meč 15. kola Premijer lige u sredu uveče od 20 sati i 30 minuta. Pevci ovaj derbi čekaju sa šestog mesta u Premijer ligi, dok je Mančester na desetom mestu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA