≫ 

Mario Đurovski konačno otkrio: Evo zašto nisam prešao u Zvezdu posle ručka s Piksijem i Dikom!

Posle više od 12 godina, saznali smo zbog čega nije došlo do potpisa koji su mediji najavili kao završen

  • 19
Mario Đurovski, Dragan Stojković Piksi, Stevan Stojkovic Dika Foto: ATA Images/Milena Đorđević

Mario Đurovski je bio gost Telegrafa, gde je otvorio dušu o svojoj karijeri i fudbalskoj priči koja mu je pomogla da izađe iz senke svog oca Milka Đurovskog. U srpskom fudbalu je ostavio trag kao igrač Bežanije i Vojvodine, a malo je falilo da umesto u Novom Sadu, karijeru nastavi na Marakani.

Ugovor mu je bio na stolu, bio je na razgovoru sa tadašnjim predsednikom Draganom Stojkovićem Piksijem i sportskim direktorom Stevanom Dikom Stojanovićem, mediji su na naslovne strane već stavili kako se "Milkov sin potpisuje za Zvezdu", ali se onda desio preokret!

Mario do sada nikome nije pričao šta se tačno desilo na ručku sa Piksijem i Dikom i zašto nije potpisao za Zvezdu. Priznaje da mu je ostala žal što karijeru nije nastavio na Marakani, jer mu je Zvezda u srcu, a za Telegraf je u velikom intervjuu, koji ćete imati prilike da čitate, otkrio šta se tačno desilo i zašto nije došlo do toga.

- Ja sam u to vreme potpisao za jednog agenta i sve je počelo da se dešava posle utakmice Zvezda - Bežanija, gde smo odigrali sjajno na Marakani. Počeli su da me zovu razni klubovi i na kraju se desilo da smo brat Marko i ja otišli na ručak sa gospodinom Draganom Stojkovićem i Dikom Stojanovićem. Meni je ugovor ponuđen stvarno. Dešava se situacija da sam imao ponude Partizana, Zvezde i Panatinaikosa, ali Panatinaikos je bio sa opcijom za pozajmicu u OFI sa Krita, to je bilo preko Rajka Janjanina, takođe našeg porodičnog prijatelja.

Dragan Stojković Piksi, Stevan Dika Stojanović Dragan Stojković Piksi i Stevan Dika Stojanović; Foto: MN Press

- Da skratim priču, imali smo ručak, ponuda je bila na stolu, tražio sam od Dragana Stojkovića da mi da još neki period, jer u tom momentu sam još bio klinac i glava nije znala gde će, da li da se ide u Zvezdu koja je uvek bila u srcu. Sad će neko da kaže kako je bila u srcu, kad nisi prešao. Jednostavno je bio haos u tom momentu, dosta stvari se izdešavalo i u Bežaniji, tražio sam samo neko odlaganje od nekoliko dana, da se smiri glava i stabilizuje situacija, ali sam rekao da ću da pređem u Crvenu zvezdu. Ovo je prijateljska priča koju znaju samo ljudi oko mene.

- Bilo je davno, mislim da više nije ni važno, ali je zanimljivo jer je stvarno ponuda bila na stolu. Jedina ponuda je u stvari bila od Crvene zvezde. Ja to nisam prihvatio taj dan. Bila je varijanta da se prihvati do kraja dana, ja sam imao svoj neki princip i stav, iako sam bio klinac, mislim da me je to možda koštalo i u budućnosti, ali nikad se ne zna šta bi bilo i da sam otišao tamo. Ostaje žal defiitivno što nisam igrao u Crvenoj zvezdi ili Partizanu i to je to. Nisam imao priliku da me neko do sada pitao konkretno šta je bilo, to je ta neka priča koja datira još od neke 2007. godine - otkrio je Đurovski za Telegaf.

Raznorazne laži kasnije su poturane o njemu, pa je zbog toga imao problema u narednih godinu i po dana.

Mario Đurovski, FK Crvena zvezda Mario Đurovski je dve i po godine proveo u mlađim kategorijama Crvene zvezde; Foto: MN Press

- Meni je krivo jer sam dete iz Beograda i odrastao sam u zvezdaškoj porodicu, iako je Milko bio taj koji je razbio to prelaskom iz Zvezde u Partizan, ali jako dobro znam koliko voli Crvenu zvezdu. Mnoge ružne stvari su se dešavale posle toga u narednih godinu, godinu i po dana. Mislim da to nisam zaslužio. Nisam patio, ali sam imao dosta problema, raznih situacija, da ne pričamo o tome. Ja sam posle toga išao na Zvezdine utakmice, jer nemam problem, nikoga nisam prevario, nisam odbio, nisam rekao ja neću u Zvezdu. Razgovarali smo kao prijatelji pre svega. Ja znam da je sve to biznis.

- Jako specifična situacija, morate da razumete da kada imate 20 godina, kad vas zove 10 ljudi, da vas je Zvezda zvala poslednja recimo, pa vam baci ugovor na sto, a pre toga vas zvao Panatinaikos, pa se interesovao i Partizan i morate da donesete odluku... ja sam u tom momentu bio neodlučan, gde ću šta ću, tražio sam neko vreme, na kraju je ispalo loše po mene, možda dobro po njih i to je to. Ostaje žal definitivno, bilo bi glupo da kažem da mi nije žao. Ali čovek se uči, eto neke šanse propustiš u životu, negde se posle to vrati u drugim momentima - opisao je Đurovski u intervjuu za Telegraf, koji ćete moći da čitate u narednim danima na našem portalu.

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shone

    5. decembar 2019 | 21:42

    И хоће ли неко да ми објасни шта овај исприча на крају ? Био сам млад, ево сад ћу да вам објасним пошто је било разних прича да су ме звали звезда, партизан, панатаикос али овако је било, мене су звали звезда, партизан, панатаикос али ја сам тад био млад, имао сам уговор на столу, ишао сам на ручак али глава није знала где ће... и то је то... трт!

  • pit bull

    5. decembar 2019 | 17:31

    Ako ti je stvarno Zvezda u srcu kako moze da ti bude zao sto nisi zaigrao za Zvezdu ili Partizan??? Nego si isti kao i tvoj otac!!!!

  • Delija Beč

    5. decembar 2019 | 17:16

    Da si nečemu vredeo nebi otišao tamo Bogu iza nogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA