≫ 

Milošević i Vazura seli za sto posle Napretka: Otkrivamo kakav je trenutni status trenera Partizana

Generalni direktor i šef struke razgovarali posle poraza od Napretka i strasti su smirene, ali se najavljuju premene u igračkom kadru

  • 81
Savo Milošević Miloš Vazura Foto: MN Press

Uprkos razočaranju zbog poraza od Napretka u Humskoj, pa i “vrućim” izjavama trenera Sava Miloševića posle utakmice, iniciranim uprabo pomenutom utakmicom, Partizan nema nameru da menja šefa stručnog štaba. Štaviše, Milošević ima apsolutnu podršku da nastavi započeti posao, ali i rekonstrukciju tima, pre svega poslednje linije, već u zimskom prelaznom roku, saznaje Telegraf.

Odmah posle utakmice sa Kruševljanima generalni direktor Miloš Vazura se sastao sa Miloševićem, a sastanak su verovatno inicirale upravo izjave mladog trenera, koji je razočarano rekao da bi on lično i dobar deo igrača trebalo da razmisle o svom statusu u klubu, kao i “da neće čekati da ga neko otera”...

Video: Savo Milošević: Moj i status mnogih igrača pod znakom pitanja

Ipak, iako svakako u Humskoj niko nije srećan kada pogleda tabelu, Milošević ne samo da nije ugrožen na poziciji šefa stručnog štaba, već ima apsolutnu podršku čelnika kluba da nastavi započeti posao i reformisanje tima koje je delom započeto u letnjem prelaznom roku.

Pisali smo i ranije da se to pre svega odnosi na defanzivnu liniju tima, gde očito postoji disbalans u odnosu na ostatak tima i gde će dva ili tri nova igrača pojačati konkurenciju i omogućiti struci adekvatnu rotaciju u budućnosti.

Crno-beli će takođe težiti da se već tokom zime rastanu sa fudbalerima, koji samo “popunjavaju” brojčano stanje na treninzima, a nemaju konkretan učinak u takmičarskom procesu, gde je Savo Milošević mogao da se osloni na 13 ili 14 imena, koja su iznela sav teret u Superligi, Kupu Srbije i Ligi Evrope.

Video: Preokret jeseni u Humskoj, Napredak od 0:2 do pobede nad Partizanom!

VRATIO CRNO-BELE NA MAPU EVROPE

Podsetimo, Milošević je u Partizan stigao krajem marta, u situaciji kada posle odlaska Zorana Mirkovića niko nije želeo “vruć krompir” u Humskoj i odmah je bio na udaru navijača, koji su mu “sudili” i pre nego što je seo na klupu.

Uspeo je u veoma kratkom periodu da stabilizuje ekipu, savlada favorizovanu Crvenu zvezdu u finalu Kupa Srbije i upusti se potom u veliku rekonstrukciju tima, u kojoj je otpisano čak deset starosedelaca u ekipi.

U teškim finansijskim okolnostima, klub je načinio napor, obezbedio sredstva za nekoliko pojačanja i crno-beli su kroz kvalifikacije uspeli da se domognu grupne faze Lige Evrope, uz nekoliko spektakularnih mečeva, u kojima se klub iz Humske vratio na fudbalsku mapu Evrope.

Video: Emocije i suze u očima trenera Napretka, pobedu posvetio pokojnom ocu

U međuvremenu je još jednom ubedljivo nadigran i savladan večiti rival, koji za 90 minuta nije šutnuo na gol, a u grupnoj fazi Lige Evrope Partizan je igrački razbio AZ Alkmar i u Humskoj i u Hagu, ali je ispustio pobedu u obe utakmice u samom smiraju. Tako je savladao Astanu u gostima i nadigrao Mančester junajted na svom terenu.

Nalažost, upravo su remiji sa Holanđanima koštali crno-bele evropskog proleća, a danak “kratkoj klupi” je plaćen u domaćem takmičenju, gde su crno-beli nekoliko puta, nekada i nesrećno, izgubili gotovo dobijene utakmice.

Ipak, u odnosu na minule dve godine u kojima je Partizan, iz navijačkog ugla, bio igrački negledljiv, pod Miloševićem igra možda i najlepši fudbal u poslednjih 15 godina i sve ono što je mladi trener unapredio i doneo crno-belima u prethodnim mesecima amnestira svaku njegovu grešku i odgovornost.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    5. decembar 2019 | 13:00

    Najlepši fudbal igraju zadnjih 15 godina, a zaostaju 11 bodova. Stvarno neznam dal ovakvim tekstovima prave navijače budalama ili nešto drugo je u pitanju.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. decembar 2019 | 12:45

    Одлично раде. Ништа не мењајте. Види се НАПРЕДАК у сваком смислу. ВВВ доживотно..

  • Dey

    5. decembar 2019 | 13:57

    Partizan prima golove kao da ne igra štoper od 12 miliona€ .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA