Vučiniću oduzimaju imovinu zbog utaje poreza: Luksuzne vile i skupa kola su prošlost za Crnogorca

Italijanske vlasti ne praštaju neplaćanje poreza

  • 7
Mirko Vučinić Foto: AP/Tanjug

Nedavno su protiv crnogorskog fudbalera Mirka Vučinića, italijanske poreske vlasti pokrenule istragu zbog sumnje da je utajio porez u vrednosti od 5.8 miliona evra, a po svemu sudeći već su počele i sa primenom drastičnih mera. 

Kako prenose italijanski mediji nekadašnji fudbaler Lećea, Rome, Juventusa i Al Džazire nije prijavio zaradu posle nastupa za klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Mediji u Italiji ističu da je cifra za koju je oštetio državuoko 6 miliona evra.

Tako portal CDM navodi, da je Vučinićev advokat Antonio Savoja zatražio ukidanje te mere, ali je sudsko veće odlučilo da se primeni mera zaplene. Zasad su zaplenjene tri nekretnine Mirka Vučinića - dve kuće u Lećeu i mala vila u Rimu.

Uz sve to dok postupak traje ne može da koristi ni automobile fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase, kao i motor Harli Dejvidson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA