≫ 

Ovo je plan za Partizanovu veliku rekonstrukciju: Evo ko sigurno odlazi, a ko dobija novi ugovor!

Čak devetorici igrača ističu ugovori narednog leta, neki od njih će dobiti nove, a biće i prevremenih raskida saradnje

  • 44
Partizan transfer lista

Foto ilustracija: Telegraf

Rekonstrukcija tima koju je Partizan započeo minulog leta, tako što je stručni štab "slomio preko kolena" i zahvalio se čak devetorici fudbalera na saradnji (Slobodan Urošević vraćen u tim), a tim putem će crno-beli očito nastaviti i u naredna dva prelazna roka, jer im se okolnosti u vezi sa ugovorima nekolicine fudbalera, većinom onih na koje se ne računa u budućnosti - idu na ruku.

Kako je trener Milošević mahom iskristalisao prvi tim, ideja je da se proširi roster da bi struka imala širi izbor kvalitetnih rešenja i na klupi, ali takav manevar iziskuje i neophodan "rez" u postojećem kadru, kako ne bi došlo do bespotrebnog nagomilavanja. U predstojećem zimskom prelaznom roku akcenat će pre svega biti na jačanju konkurencije u odbrani, gde bi Partizan trebalo da angažuje dva centralna defanzivca i, eventualno, desnog beka ukoliko Nemanja Miletić napusti klub.

Sa druge strane, broj odlazaka bi mogao da bude značajno veći, jer su, ako računamo i pozajmljene igrače, čak devetorica fudbalera u poslednjim mesecima ugovora.

KOME NOVI UGOVORI?

Pre nekoliko dana Telegraf je najavio, a trener Savo Milošević potvrdio da će Sejduba Suma, kome ugovor ističe u junu i Umar Sadik, pozajmljeni igrač Rome, nastaviti "posao" u Humskoj i posle zvaničnog isteka saradnje. Jer klub namerava da ponudi novi ugovor Gvinejcu, odnosno otkupi Nigerijca od Italijana i zadrži ga i ubuduće.

umar sadik

Sadik je zadovoljio ukuse uprave kluba, Partizan će sa Nigerijcem nastaviti saradnju Foto: MN Press

Nova saradnja bi trebalo da bude ponuđena i Zoranu Tošiću, jer su, nezvanično, čelnici kluba najavili razgovor sa njim tokom zimske pauze.

Znak pitanja stoji uz ime iskusnog Bojana Ostojića, koji je sa mladim Strahinjom Pavlovićem izneo celu jesen i kome na leto ističe jednogodišnji ugovor. Čini se da će odluka o njegovom statusu upravo tada i biti aktuelna.

KO JE NA IZLAZNIM VRATIMA?

Prvi fudbaler koji će ove zime napustiti Partizan je iskusni Miroslav Vulićević, kome ugovor sa Partizanom ističe 31. decembra i njegova situacija je još od letos kristalno jasna.

Pored pomenutog Vulićevića još četvorici prvotimaca crno-belih narednog leta ističe saradnja sa klubom i to golmanu Nemanji Stevanoviću, vezisti Milanu Smiljaniću, krilnom napadaču Strahinji Jovanoviću i Dominiku Dingi, pozajmljenom igraču ruskog Urala.

FK Partizan - FK Viktorija Plzenj, Miroslav Vulićević

Vulićević će u januaru posle pet godina napustiti Partizan Foto: Marko Jovanović

Nijedan od pomenutih fudbalera nije imao značajnu minutažu tokom jeseni, šansu su dobijali ili na kašičicu ili nikako, za neke je čak i klupa za rezervne igrače bila nedostižna. Zato je pitanje da li će ostati u Humskoj do kraja takmičarske sezone ili će pokušati da nađu nekakav kompromis sa čelnicima i već tokom zime potraže drugu sredinu, jer struka očito ne računa na njih.

NAPADAČI SIGURNO ODLAZE

Uz Miroslava Vulićevića, dvojica fudbalera koji će sigurno napustiti Partizan su pozajmljeni Musa Ndžaji i Nemanja Nikolić.

Musa Ndžaji, FK Partizan

Musa Ndžaji; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Ndžaji je proteklih nekoliko meseci proveo u norveškom Odsu, ali je doživeo tešku povredu, pa je praktično ostao bez minutaže, te će se krajem decembra vratiti u Humsku, ali su krilne pozicije već popunjene i gotovo je sigurno da će doći do raskida saradnje.

Što se Nikolića tiče, njegova pozajmica u Vojvodini ističe narednog leta, ali su komplikovani odnosi između sportskog direktora Nikole Lazetića, na čije je insistiranje i stigao u Novi Sad, i trenera Nenada Lalatovića uticali i na status napadača, koji već na zimu želi da napusti "lale".

Nemanja Nikolić

Nilolić je letos na insistiranje Nikole Lazetića prešao na pozajmicu u Vojvodinu, ali je bio u drugom planu kod Lalatovića Foto: Marko Jovanović

Dakle, otkupna klauzula od 350.000 evra, na koju je Vojvodina trebalo da se izjasni do sredine januara sigurno neće biti aktivirana, a teško da će Nikolić, bez obzira na kvalitet koji poseduje, želeti da se vrati i skrasi u Partizanu, jer nije na istim “talasnim dužinama” sa trenerom Savom Miloševićem i ta knjiga je za obe strane već zatvorena.

Video: Savo Milošević: Moj i status mnogih igrača pod znakom pitanja

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Az, Napredak x2, Cuka, Mladost, Vozdovac, Zvezda

    6. decembar 2019 | 15:54

    Kakva bruka da ispadnete iz ove grupe posle 2 vodsta i 2 puta igraca vise. Ovo samo vi mozete, uzivajmo.

  • febo

    6. decembar 2019 | 15:37

    Buranija

  • Haso

    6. decembar 2019 | 15:45

    Kakav bre crni tosic vise, vec 3. sezonu nam kida zivce nije to onaj igrac iz cska, a plus ima debelu platu, stv mi nije jasan savo sta ce mu on vise u timu Al sta se cudimo kad je savo pocetnik ima on jos da uci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA