Novi "Nemanja Radonjić" u Zvezdi? Agent Birmančevića za Telegraf o mogućem transferu!

Darko Ristić navodi da je nekoliko klubova zainteresovano za fudbalera Čukaričkog

  • 21
Veljko Birmančević Foto: MN Press

Crvena zvezda i Veljko Birmančević (21) - definitivno ima dima, a da li će biti vatre u zimskom ili letnjem prelaznom roku zavisiće od nekoliko okolnosti. Pre svega od ponude, preciznije rečeno, ponuda, jer klub iz Ljutice Bogdana nije jedini koji bi mladog fudbalera voleo da vidi u svojim redovima, iako čelnici kluba još uvek to ne izgovaraju naglas.

Ukoliko se preskoči prva barijera, svakako će tema biti i "faktor navijači", jer je poznato da pristalice crveno-belih ne gledaju blagonaklono prema igračima koji su stasavali sa druge strane Topčiderskog brda.

Ipak, iza kulisa se definitivno nešto dešava, a da li će Veljko Birmančević postati “novi Nemanja Radonjić” zavisi od svega navedenog, ali i spremnosti potencijalnih kupaca da isplate obeštećenje između 800.000 i 1.000.000 evra.

- Dosta klubova se interesuje za Veljka Birmančevića, neki od njih su iz Srbije, ali je velika većina iz inostranstva. Cena kojom se spekuliše u javnosti je mahom tačna, možda malo viša i, iskren da budem, u nekim preliminarnim kontaktima, nije predstavljala nikakav problem za zainteresovane – kaže za Telegraf Darko Ristić, zvanični zastupnik mladog fudbalera Čukaričkog.

Veljko Birmančević Veljko Birmančević; Foto: cukaricki.com

Ostala je samo nedoumica da li će Birmančević napustiti Čukarički ove zime ili na leto.

- Ono što je trenutno jedina dilema je da li će Birmančević promeniti sredinu tokom naredne zime ili na leto i o tome ćemo svakako razgovarati sa ljudima iz Čukaričkog, ali i samim Veljkom. Igrama u prehodnom periodu, kako u klubu, tako i u mladoj reprezenaciji Srbije je pokazao da je sazreo za viši nivo i to je ono najbitnije, a svaki naredni korak ćemo pažljivo odmeiti i doneti najbolju odluku za igrača – jasan je Darko Ristić.

Podsetimo, Birmančević je fudbalom počeo da se bavi u Školi fudbala “Stevan Ćele Vilotić”, potom je prešao u redove OFK Šapca, gde su ga primetili skauti Partizana i doveli u Humsku 2010. godine.

Prošao je selekcije crno-belih, a onda je na insistiranje tadašnjeg trenera Ivana Tomića priključen prvom timu u januaru 2016. da bi već posle dva meseca potpisao prvi profesionalni ugovor, jer je procenjeno da se radi o ekstratalentovanom igraču.

Veljko Birmančević Veljko Birmančević u dresu Partizana; Foto: MN Press

Ipak, nije dobio ozbiljniju priliku u Humskoj, isprva zbog sitne građe, a kasnije zbog nekih drugih okolnosti, pa je pozajmljivan Teleoptiku, Radu i Čukaričkom, gde je 1. jula potpisao trogodišnji ugovor.

Tokom jeseni, Birmančević je upisao 22 utakmice za klub sa Banovog brda, uz tri gola i šest asistencija, a ustalio se i u mladoj reprezentaciji Srbije.

(D. U).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kociz

    6. decembar 2019 | 16:42

    Drage komsije da vas samo podsetim da je veliki broj Zvezdinih odbacenih igraca zavrsio kod vas i bili su vasi idoli toliko o vasoj cuvenoj skoli

  • Косингас

    6. decembar 2019 | 19:32

    Не знам шта прича овај менаџер. Дечко је све завршио са Звездом, трансфер је завршен на задовољство све три стране.

  • srbin

    6. decembar 2019 | 18:55

    Zvezdaš provereno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA