Junajted je i dalje veći klub od Sitija: Solskjer pecnuo komšije pred derbi!

Utakmica je na programu u subotu od 18.30

  • 5
Ole Gunar Solskjer

Foto: AP/Tanjug

Trener Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer odgovorio je medijima pred gradski derbi sa Sitijem (18.30 Nova sport) da smatra da je Junajted i dalje veći klub od rivala.

Siti će završiti na boljem mestu na tabeli od Junajteda u čak sedmoj uzastopnoj sezoni prvog ranga engleskog fubala, a to se nije dogodilo od tridesetih godina prošlog veka. Od poslednjeg uspeha „Crvenih đavola“ 2013. godine „Građani“ su osvajali trofej u Premijer ligi tri puta.

FK Mančester Junajted, Mančester Siti

Detalj sa jednog derbija na kome je igrao i Nemanja Matić Foto: AP/Tanjug

Da, jesmo bolji od njih još uvek. Očigledno je da smo sada u velikom zaostatku u odnosu na njih, ali šta treba da radimo? Da odustanemo? Da ih ne izazovemo - pitao se menadžer Mančester Junajteda.

Otkad se Ser Aleks Ferguson penzionisao 2013. godine Siti je slavio u sedam gradskih derbija nasuprot tek tri u kojima je bolji bio Junajted, a plavi tim iz Mančestera u poslednjih šest godina ukupno je u Premijeršipu osvojio 91 bod više od crvenog rivala. Trenutno imaju 11 bodova više od Junajteda.

Jeste Mančester Junajted ove sezone loš, ali nije izgubio nijedan duel protiv „velikih timova“. U sredu je savladao Murinjov Totenhem, i pun samopouzdanja odlazi na gosotvanje gradskom rivalu Sitiju (18.30), sa željom da ga isključi iz šampionske trke. Kvota na dvojku je čak 8,00, na duplu šansu X2 3,15, dok je kec na Siti 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Mančester Junajted.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    7. decembar 2019 | 11:45

    Сваки велики клуб некад западне у кризу. Ништа страшно..наравно да је МЈ већи клуб и увек ће остати, то је јасно као што је јасно да и ови са лавора никад неће досегнути славу јединог евро и светског првака одавде...ово чисто да се схвати разлика између ВЕЧНО великих, и "монтираних великана"...

  • Kiza i Komina

    7. decembar 2019 | 14:13

    Lepo vam bilo kad ste svake godine dodavali po jednu zvezdicu na nekoj zastavi i na taj nacin brojali koliko dugo City nije uzeo titulu prvaka. A, promenila se vremena, oni u milijardama, ulazu u omladinske pogone mnogo novca, osvajaju trofeje...... A, gde ste vi? Na polovini tabele, bez realnih izgleda da cete uskoro osvojiti PL ili LS, nacekacete se poprilicno. Ostace vam price o staroj slavi. Lepo je to bilo, puni para, dovedes, Ronalda, Berbatova, Runija, Teveza, Verona, Van Der Sara, Kina........i prodajes pricu o instituciji.

  • Crnogorac

    7. decembar 2019 | 11:00

    Jeste veći ali ste za L'pul mali i to skupa ...💪😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA