≫ 

Grandiozni eko-stadion nije spreman da ugosti Liverpul: Poznata nova lokacija borbe za svetsku krunu

Završni dueli FIFA klupskog prvenstva sveta biće odigrani na drugoj lokaciji, pošto novoizgrađeni stadion još čeka dozvolu

  • 0
stadion u kataru Foto: youtube/Road to 2022

Velelepni stadion "Education City" u Dohi, koji je trebalo da bude domaćin utakmica FIFA Svetskog prvenstva za klubove, nije dobio saglasnost da ugosti navijače i ekipe, pa je turnir dislociran na objekat "Kalifa". 

Tamo će biti odigrani polufinalni dueli, kao i veliko finale, dok će dva meča četvrtfinala i jedan osmine finala biti održani na stadionu "Jassim bin Hamad", takođe u Dohi.

Podsetimo, Svetsko klupsko prvenstvo igraju šampioni svojih kontinenata, odnosno konfederacija, kao i zvanični šampion zelje organizatora domaćina.

Prvi meč igra se 11. decembra između Al Sada (Katar) i Hiengene Sporta (Nova Kaledonija), u drugoj rundi (četvrtfinale) sastaju se meksički Monterej i pobednik meča Al-Sad/Hiengene Sport i Al-Hilal (Saudijska Arabija) - Esperanca (Tunis).

Bolji iz ovih utakmica plasiraće se u polufinale gde su već Liverpul i Flamengo.

Sveže krunisani šampion Južne amerike i Brazila sastaće se sa boljim iz meča Al-Hilal - Esperanca, a osvajač Lige šampiona čeka boljeg iz duela Monterej/Al-Sad-Hiengene Sport.

Stadion "Education City" ugostiće prve sportske manifestacije početkom naredne godine, iako je bilo planirano da bude domaćin završnice FIFA Klupskog prvenstva, međutim nije dobio potrebne dozvole od grada.

Inače, ovaj stadion je izgrađen od 20 posto "zelenih" materijala što ga čini jednim od najekološkijih sportskih zdanja na svetu, nalazi se 14 kilometara od Dohe u okviru studentskog kampusa, a biće jedan od domaćina narednog Mundijala 2020.

Sija danju, svetli noću - spektakularni "Education City" stadion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA