David Vilja rekao "dosta", Japanci mu priredili nezaboravan oproštaj!

Najbolji strelac u istoriji "furije" odigrao poslednji prvenstveni meč

  • 0
david vilja

Foto: twitter/visselkobe

Španski fudbaler David Vilja (38) stavio je tačku na dugu, plodnu, slavnu i trofejnu karijeru. Najbolji strelac u istoriji španske reprezentacije odigrao je poslednji prvenstveni meč u karijeri, u dresu japanskog Kobea u okviru poslednje runde "Džej lige", a oprostio se trijumfom 4:1. 

Vilja nije propustio priliku da i oproštaj od navijača kruniše golom, bio je strelav iz penala, za ovacije na stadionu, dok je preostala tri postigao Nemac Lukas Podolski.

Po završetku meča Vilji je, kako i dolikuje takvoj veličini, klub priredio svečani ispraćaj u penziju uz trofejnu scenografiju sa svim peharima koje je osvojio u karijeri. Tako su se, svaki na posebnim postoljima, našli trofeji Primere, Lige šampiona, Svetskog prvenstva, Svetskog klupskog prvenstva, Kupa Kralja, a ispod njih godine kada ih je osvajao.

 

Ostalo je jedno upražnjeno postolje, rezervisano za pehar "Carskog kupa", za koji će se Kobe boriti 21. decembra protiv Šimicua, i to će zapravo biti Viljina poslednja utakmica u karijeri.

Uz legendarnog Španca, na oproštaju je bio i njegov dugogodišnj saigrač iz Španije i Barselone Andres Inijesta kome je ostalo da odradi još jednu sezonu sa japanskim klubom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA