Briga me za istoriju Junajteda i Sitija, igramo 11 na 11 pa ko pobedi: Gvardiola miran pred derbi!

Trener "građana" smatra da se ne treba previše oslanjanti na ono što je bilo, već samo na sadašnji trenutak

  • 0

Menadžer Mančester sitija Đozep "Pep" Gvardiola kaže da ga ni najmanje ne zanima šta je bilo ranije u derbiju grada Mančestera. Junajted i Siti se sastaju u subotu od 18.30 sati (Sport klub 1)

Gvardiola smatra da je utakmica važna, da je sjajna istorija ovog derbija, ali da na terenu igra 11 igrača protiv 11. Ranije danas menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer je izjavio da su "crveni đavoli" mnogo veći klub od Sitija.

- To je Mančester junajted, poštujem sve što su uradili za engleski, evropski i svetski fudbal. To je uvek Junajted. Važna utakmica, veliki rival, sjajna istorija. Normalno, ovde se uvek priča o istoriji, tome šta je bilo juče, dan pre toga, sve se promenilo - kaže Gvardiola i dodaje.

Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

- Iskreno, nije me briga za to jer u subotu od 18.30 ćemo opet imati 11 protiv 11 igrača i oni će odlučiti ko će pobediti. Svakako, Junajted ima bogatu istoriju i kvalitet, ali moramo da ih pobedimo. Razgovaraću sa igračima kako da dođemo do toga", kaže menadžer Sitija.

U odsustvu Serhija Aguera napad "građana" će ponovo predvoditi Brazilac Gabrijel Žezus. Gvardiola je bio iznenađen kada mu je predočeno da Siti ima bolji procenat pobeda i postignutih golova bez Aguera u timu.

Fudbaleri Junajteda i dalje ukupno imaju veće plate od komšija, ali da su imali zaista velike promašaje na tržištu. I pored loših rezultata, Junajted je mašina za pravljenje novca, ali su se i prihodi Sitija silno povećali.

Kada su u pitanju mlađe kategorije tu Mančester Junajted ima prednost, rezervni tim je bio najbolji tri puta u pet godina, ali neke od mlađih kategorija nisu tako nadmoćne.

Junajted je i dalje vredniji, oko tri milijarde funti po Forbsu, ispred njih su samo Real i Barselona. Ali, Siti je peti, vrede milijardu funti manje, ali prodaju deonice Kinezima i Amerikancima, novi, sveži novac je ušao u klub, Siti grupa nije samo engleski tim, već i ostali koje su otvorili u drugim delovima sveta, razmišljaju globalno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA