≫ 

Rašford i Marsijal za šest minuta "nokautirali" Mančester Siti!

Veliki derbi pripao Đavolima!

  • 4
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Mančester Siti u meču 16. kola Premijer lige sa 2:1 kao gosti na stadionu Etihad.

Junajted je održao čas fudbala Građanima u prvom poluvremenu što će se i kasnije ispostaviti dovoljnim za trijumf.

Strelci za Crvene đavole bili su Markus Rašford i Antoni Marsijal, obojica u prvih 45 minuta, dok je jedini pogodak za mančesterske "plave" postigao Nikolas Otamendi.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Junajted je bolje ušao u meč i već u drugom minutu zapretio preko Rašforda, kada je Markus poveo kontru iz koje je Danijel Džejms šutirao, a Ederson morao da brani.

Siti je pokušao da nametne svoj ritam igre i da dominira na lopti pa su Građani u tim prvim minutima lako pronalazili put do kaznenog prostora rivala.

Kevin De Brujne je u sedmom minutu šutirao iskosa i promašio, a već do 15. minuta viđena je i jedna sporna situacija koja je izazvala zvižduke na stadionu.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Viktor Lindelof je nenamerno igrao rukom, sudija Entoni Tejlor je to izgleda uvideo i nije pokazao na belu tačku za Siti. Osam minuta kasnije učinio je to na suprotnoj strani terena.

Bernardo Silva je faulirao Rašforda u svom šesnaestercu, Tejlor se latio VAR snimka i ocenio da je penal. Rašford je bio siguran egzekutor i Junajted je poveo.

Nepunih pet minuta posle gola Rašford je pogodio i prečku, a Junajted je u 29. minutu duplirao vođstvo.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Marsijal i Džejms su kombinovali, Marsijal je šutirao sa desne strane u bliži ćošak i od stative je potpuno iznenadio igrače Sitija.

U nastavku prvog dela igre je uglavnom Siti imao prilike, a u nadoknadi se još jednom pobunio protiv sudijske odluke tražeći penal zbog Fredovog igranja rukom.

Siti je bio konkretniji u nastavku. David Silva je traljavo šutirao u 49. minutu, De Brujne i Rodri su bili u prilikama, dok je Junajted vrebao šanse iz kontri.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Jednu takvu je dočekao u 66. minutu kada je Ederson odbranio šut Lingardu i skrenuo loptu u korner. Ubrzo se desio i incident na terenu jer je Fred pogođen predmetom sa tribina u glavu.

Siti je prednost rivala prepolovio u 85. minutu kada je Otamendi, koji je ušao kao zamena za povređenog Džona Stounsa u 59. minutu, bio najviši u skoku posle kornera.

Samo minut kasnije Rijad Mahrez, još jedan rezervista, umalo je izjednačio, ali je David De Hea bio na visini zadatka i odbranio mu je udarac, a Siti do kraja nije uspeo da postigne gol za izjednačenje.

Junajted posle ove pobede ima 24 boda i nalazi se na petom mestu Premijer lige, dok je Siti sa 32 boda ostao na trećem mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Savo Milošević otvoreno o problemima u ekipi i trenutnoj formi Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. decembar 2019 | 20:35

    Sada je vec nemoguce da se city vrati ova sezona je liverpulova. Zasluzili su da konacno uzmu titulu.

  • Милош

    7. decembar 2019 | 22:58

    Одржали час фудбала до другог гола, после све само одбрана. Да је раније Сити успео да пробије двоструки блок, било би вероватно другачије. 😉

  • Sasa

    8. decembar 2019 | 01:20

    Kako sad to da raspali Mancester dobije vanzemaljce iz Totenhema? Zar Totenhem nema najbolji nspad na svetu? Auuu ganferijo ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA