≫ 

Savo Milošević izgubio nerve, Partizan dobio Rad: Crno-beli izbegli holandski scenario!

Na ivici je nerava bio Savo Milošević tokom većeg dela meča!

FK Partizan, FK Rad

Foto: MN Press

Fudbaleri Rada bili su nezgodni domaćini Partizanu u 20. kolu Superlige. Crno-beli su slomili otpor Građevinara i slavili sa 2:1, ali put do toga nije bio nimalo naivan!

Crno-beli su imali težak zadatak, iako je Rad u lošoj seriji i ozbiljan kandidat za ispadanje iz Suprerlige! To je potvrdio meč na Banjici, dugo se igralo uspavano, tek je sredinom prvog dela Suma prodrmao obe ekipe sa dve šanse, tukao je i Natho sa 20 metara preko prečke, ali je onda Sadik zatresao mrežu udarcem glavom.

Time se izjednačio na vrhu liste strelaca sa Lukićem iz TSC-a, 11. mu je to pogodak u šampionatu, ali se nije dugo radovao. Već u narednom napadu je Rad došao do kornera, iz kog je Riznić prevario Stojkovića pogotkom u skoku, lobovao je iskusnog čuvara mreže, koji je prerano istrčao, iako je bilo jasno da neće imati priliku da boksuje.

FK Partizan, FK Rad

Foto: MN Press

Onda se nastavilo mučenje crno-belih da opet povedu, što je prilično revoltiralo trenera Miloševića. Protutnjao je ka svlačionici na poluvremenu, da bi u drugom delu pričekao na bljesak Uroševića i Sume. Bek je idealno centrirao ka Sejdubi, koji je iz prve u skoku idealno zahvatio loptu za 2:1.

Rad je ponovo napao, u želji da ponovi recept iz 1. dela sa brzim izjednačenjem, ali su ovaj put bili daleko oprezniji gosti. Sadik je usput dobio žuti karton za neoprezan start na sredini terena, na šta je Milošević burno reagovao. Dobio je i on opomenu od arbitra, pa je bacio jaknu na klupu i prilično nervozno vodio meč do kraja.

FK Partizan, FK Rad

Foto: MN Press

Bilo je drame pred golom Stojkovića, koji je uspeo da skine zicer sa peterca u 77. minutu, a zatim je Partizan pokušavao da što duže zadrži loptu u posedu, samim tim i rezultat. Pred kraj, bilo je drame, čak je jednom pri šansi domaćina Stojković nervozno šutirao stativu, ali bodovi idu u Humsku.

Sada crno-belima preostaje da se što bolje oproste od Lige Evrope, jer u četvrtak čekaju Astanu u 21.00. U Superligi, 15. decembra će gostovati Radniku, Rad Mačvi.

TOK MEČA, RAD - PARTIZAN 1:2

93. minut - KRAJ!

84. minut - Mogao je Sadik da reši meč, dobro je fintirao igrače Rada, ali je završni udarac sa ivice 16-erca bio traljav.

77. minut - Kakva šansa za Rad, Stojković je skinuo zicer Građevinarima sa peterca!

FK Partizan, FK Rad

Foto: MN Press

75. minut - Ljubomir Kovačević je dobio šansu umesto Riznića, umalo da je odmah iskoristi. Hvatao je volej, Ostojić ga je blokirao.

65. minut - Žuti karton je dobio Sadik zbog oštrijeg i neopreznog starta đonom, Milošević je burno reagovao sa klupe, dobio je i on žuti karton, pa je bacio jaknu na klupu u izlivu nezadovoljstva.

64. minut- Rešio je Milošević da primiri napade domaćina, adut mu je osveženje u ofanzivi, iskusni Tošić je zamenio Stevanovića.

FK Partizan, FK Rad

Foto: MN Press

60. minut - Nema novih zanimljivosti posle pogotka, ali deluje da Rad želi da reprizira izjednačenje iz prvog dela igre!

53. minut - Suma je strelac, vodi opet Partizan!Majstorski je u skoku iz prve na centaršut poslao loptu u donji ugao, iznenadio je Markovića brzom reakcijom. Dobar centaršut imao je u ovoj situaciji Slobodan Urošević.

Video: Suma vratio Partizanu vođstvo nad Radom

51. minut - Probao je Partizan da probije po desnoj strani preko Stevanovića, ali bez uspeha... Ponovo se većina dešavanja svodi na borbu za prevlast na sredini.

46. minut - Nastavljen je meč bez izmena, Milošević je rešio da pričeka!

Video: Rad brzinom svetlosti izjednačio protiv Partizana

45. minut - Talas je bio jak za crno-bele u napadu, vršila se opsada gola Građevinara, ali nisu bili ni blizu pogotka izabranici Sava Miloševića. Moglo se jasno osetiti i njegovo nezadovoljstvo čim je krenuo ka svlačionici...

FK Partizan, FK Rad

Foto: MN Press

35. minut - Gol! Branko Riznić je posle kornera lobovao Stojkovića! Pomalo neodlučno je istrčao Stojković, taman je toliko prostora ostavio Rizniću da ga prebaci za izjednačenje. 

34. minut - Gol, Sadik je slomio otpor Građevinara! Nije lopta bila brza, glavom je Sadik smestio u mrežu, ali je odskočila i prevarila golmana domaćih.

27. minut - Probao je i Natho sa 20 metara! Oštro, ali i neprecizno.

Video: Partizan stigao do prednosti na Banjici

25. minut - Probao je Suma još jednom, pa Asano makazicama, ali se nije proslavio, bio je to lak plen za Markovića.

19. minut - Prva ozbiljnija šansa, Suma je proturio loptu pored golmana, ali je bio zatvoren ugao, pa je poslao daleko od okvira.

FK Partizan, FK Rad

Foto: MN Press

5. minut - Deluje i Rad željno igre, pa je dobar deo dešavanja bio na polovini Partizana.

2. minut - Počela je utakmica, uvodni momenti protiču kroz "seckanje" igre sitnim faulovima.

UOČI MEČA

Tim sa Banjice je vezao tri poraza uoči ovog meča, dok je Partizan posle holandskog šoka novi udarac doživeo protiv Napretka.

Crno-beli su vodili sa 2:0 i izgubili sa 3:2, a Savo Milošević je podigao buru posle toga, najavivši odlazak. Dobio je poverenje uprave, ali je jasno da će u Humskoj biti kadrovskih rezova.

Ovaj put, šansu je od starta dobio talentovani Filip Stevanović, Lutovac je prinudno bek zbog povrede Miletića.

RAD - PARTIZAN 1:2

(Riznić 35 - Sadik 33, Suma 55)

Stadion: Kralj Petar Prvi Gledalaca: - Sudija: Miloš Milanović

RAD: Marković, Milošević, Jagodić, Bašanović, Petrović, Šaka (od 82. Zogović), Busnić, Ilić (od 56. Bjedov), Riznić (od 72. Kovačević), Stević, M. Trifunović

PARTIZAN: Stojković, Ostojić, Pavlović, Urošević, Lutovac, Zdjelar, Natho (od 75. Šćekić), Suma, Stevanović (od 64. Tošić), Asano, Sadik (od 86. Ivanović)

Video: Savo Milošević otvoreno o problemima u ekipi i trenutnoj formi Partizana

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    8. decembar 2019 | 16:39

    Neko izunutra ti druka taktiku.

  • Dejan

    8. decembar 2019 | 16:14

    Bravo fk Rad,i sve pohvale što forsirate samo našu decu,i ne dovodite gomilu stranaca...

  • Rastko

    8. decembar 2019 | 16:40

    Promeni im kolicinu i bice ko novi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA